0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Popkarantæne: Popkulturel førstehjælp til de knuste hjerter

Politikens Poptillæg er gået i karantæne. Vi udvælger hver uge et afsnit fra arkivet, som passer ind i vores allesammens sindsstemning i disse dage. Men hver uge kan du også høre helt dugfriske anbefalinger fra paneldeltagere og lyttere.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Poptillægget

Hør podcast: Popkulturel førstehjælp til de knuste hjerter
Hør podcast: Popkulturel førstehjælp til de knuste hjerter

Henter…

Politikens Poptillæg er gået i karantæne. Men derfor skal du ikke snydes for dit ugentlige popkulturelle fix, for hver uge, alt imens virussen stadig spreder sig, inviterer vi både jer lyttere og Poptillæggets paneldeltagere til at være med til at sprede jeres bedste popkulturelle anbefalinger. De dugfriske anbefalinger efterfølges af en særligt udvalgt Poptillægs-udsendelse fra arkivet, som passer ind i den sindstilstand, vi alle er i.

I ugens udvalgte afsnit får du præsenteret en førstehjælpskasse til de knuste hjerter. For hvor går vi hen i popkulturen, når vi har ondt i hjertet på alle mulige forskellige måder?

Udsendelsen er fra den 18. maj 2017.

Ugens friske anbefalinger:

Lyt til podcasts:

P8-podcasten 'Farlige toner' om dengang jazzen kom til Danmark. Den er fuldstændig blændende.

'My Year in Mensa' handler om komikeren Jamie Loftus, som igennem fire episoder epioder fortæller om dengang hun blev medlem af de intellektuelles  klub - Mensa. Men på deres Facebook-gruppe opdager hun, at de måske slet ikke er så højt begavede, som de fremstår.

Hør musik og se videoer på YouTube:

Tjek den danske DJ Be Svendsen ud, som laver lækker, blød techno. På albummet Between a Smile an a Tear er særligt 'Day 3' og 'Andromeda' værd at lytte til.

Tag på et Youtube-nostalgi-trip. Vælg et tema, f.eks. sange der rører dig til tårer, og derefter dykker du ned i klip efter klip og bliver mere og mere nostalgisk. Du vil opdage et rum, hvor det er muligt at glemme corona i et par timer

Diana Ross har lavet nummeret 'Telephone', som du skal lytte til og samtidig blive mindet om, at du skal huske og ringe til dem du elsker i disse tider.

Be Kind Rewind er en YouTube-kanal, der gennemgår alle Oscar-priser for bedste skuespillerinde gennem tiden. Tjek episoden om Halle Berry ud, som sætter fokus på den første afroamerikanske vinder.

Tjek hjemmesider på nettet:

Ubu.com er et arkiv med avantgardekunsteres værker, f.eks. Marina Abramovics videokunst.

Læs bøger:

Læs Inger Christensens essays, som udkom samlet sidste år. Se på pandemien som en mulighed for at gentænke måden vi er i verden på - og til dét er Inger Christensen en dronning

Og så skal du bruge tiden på at dyrke yoga med Adriene. Har du f.eks. hjertesorger er der hjælp at hente hos Adriene.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?