0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Joan Didion er et både generøst og køligt ikon

Politikens Poptillæg kredser i denne uge om en særlig kvinde med et særligt, litterært talent. Lyt med og bliv klogere på ikonet Joan Didion og hendes forfatterskab.

Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#80: Ikonet Joan Didion
#80: Ikonet Joan Didion

Henter…

Med spinkle, flagrende arme sidder journalisten, modeikonet, forfatteren og essayisten Joan Didion i en sofa og snakker med sin nevø, instruktøren Griffin Dunne. Sådan sættes scenen for en ny Netflix-dokumentar ’Joan Didion: The Center Will Not Hold’, som giver et indblik i en særlig kvindes liv og forfatterskab. Men det er også et portræt af hendes sorg over at miste sin mand og datter med kun to års mellemrum.

Panelet i ugens Politikens Poptillæg består af fire store Joan Didion-fans, som hver især har medbragt en bunke af deres yndlingsværker. Sammen snakker de om ’dronningen af moderne prosa’ og om hendes evne til at skrive om iskolde mord, rockstjerner som ’The Doors’ og 70’ernes hippiebevægelse i San Fransisco med en helt særlig distance. I panelets bunke ligger essaysamlinger som ’Sloughing Towards Betlehem’ og ’The White Album’, hvor hun går så tæt på sig selv, at også læseren fornemmer nærheden. Det forklarer paneldeltager og tv-vært Chris Pedersen i podcasten:

»Det er en kølig dissektion af følelser, som gør de to bøger så utrolige at læse. Hun går så tæt på sig selv og dermed tæt på os alle. Hun rammer noget universelt, fordi hun formår at skrabe individet, altså hende selv væk, og derfor aldrig bliver sentimental«.

Udover at snakke om ikonet Joan Didion og hendes værker samt rolle i sin samtid, kaster panelet et både kritisk og kærligt blik på dokumentaren.

Læs mere:

Annonce

Læs mere