0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Tove Ditlevsens udødelige stemme blomstrer op igen og igen

Den 14. december 1917 blev Tove Ditlevsen født på Vesterbro i København. I ugens udgave af Politikens Poptillæg markerer vi 100-året for en af Danmarks største forfattere, hvis værker stadig er yderst relevante.

Knud Jacobsen
Foto: Knud Jacobsen
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#85: Tove Ditlevsens udødelige stemme blomstrer op igen og igen
#85: Tove Ditlevsens udødelige stemme blomstrer op igen og igen

Henter…

I 1976 begik Tove Ditlevsen selvmord som kun 59-årig, men gennem værker som ’Barndommens gade’, ’Pigesind’ og ’Gift’ holdes hendes stemme i live. Og det vil den altid gøre. For Tove Ditlevsen skrev om evigtgyldige emner som barndom, ægteskab, forelskelse, familielivet og den barske hverdag, og hun gjorde det med en hudløst ærlig og ægte tone. Hendes beskrivelser af afmagt og sårbarhed i hverdagen var det, der gjorde hende til en stærk og magtfuld forfatter.

Men hvilket værk skal man læse, hvis man skal forstå hendes popularitet? Hvorfor bliver værket ’Gift’ nævnt igen og igen i podcasten? Og på hvilken måde kan hendes værker anvendes som selvhjælpslitteratur? Johanne Mygind, journalist og anmelder på Weekendavisen, giver sit bud i podcasten:

»Det der er så vildt ved hende er, at der altid er et Tove-digt til den livsfase, du står i«.

Den følelse har manuskripforfatter Nynne Bonnén Oldenburg haft mange gange i sit liv. Vi besøgte hende til en snak om hendes personlige forhold til Tove Ditlevsens værker og om de ord og sætninger, der har sat sig som en grundlæggende stemme i hende.

Derudover kan du høre panelet beskrive Tove Ditlevsens liv ved hjælp af gadenavne og få forklaringen på, hvorfor hun er en ’fuckfinger’ og hvorfor hendes tekster fungerer så godt i teatersammenhæng.


Læs mere:

Annonce

Læs mere