0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Et generationsportræt af 80'er-digteren Michael Strunge

I årets første udgave af Politikens Poptillæg tegner vi et portræt af 80’er-digteren Michael Strunge, hvis poesi har haft betydning for generationer og hvis stemme vækkes til live i den nye dokumentarfilm ’Væbnet med ord & vinger’.

Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Michael Strunge vækkes til live i den nye dokumentar 'Væbnet med ord & vinger', som er instrueret af Torben Skjødt Jensen.

Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#87: Et portræt af 80′er-digteren Michael Strunge
#87: Et portræt af 80′er-digteren Michael Strunge

Henter…

Michael Strunge døde som kun 27-årig i 1986, men gennem digtene i den store, sorte ’Samlede Strunge’, som stadig er fast inventar på adskillige bogreoler, taler hans stemme fortsat direkte til nye generationer af unge. I podcasten er ugens panel samlet for at diskutere den nye dokumentar ’Væbnet med ord & vinger’, men også for at snakke om, hvordan Strunges melankolske poesi har påvirket generationer siden hans død, om hans inspiration i samtidens rockikoner og om ham selv som person med indre kampe og behov for iscenesættelse.

I podcasten beskriver tidligere anmelder, Neal Ashley Conrad, Michael Strunge og hans personlige kampe:

»Michael Strunge får sig selv at kæmpe imod. Sit sind, sin personlighed og sit forhold til omverdenen. Han bliver ret hurtigt optaget af at være mere, end han er. Han stræber mod et aggressivt univers, som punken tænder«.

Hør også panelet snakke om, hvordan nutidens digitale Michael Strunge ville bruge Instagram og om 80’er-digternes brug af ord som sort, by, cigaret, køn, nat, engle, spejl, neon, drømme...

Annonce

Læs mere