0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hør podcast: Hun hedder Lil Miquela, har en million Instagram-følgere og er et eksempel på, at kunsten bliver hacket af den digitale udvikling

I denne uge præger kunstfestivalen Art Week København med udstillinger, performances og koncerter. Men kunsten er også rykket ud af museerne og ind i de digitale rum. I ugens Poptillæg kan du blive klogere på tidens kunstneriske tendenser.

Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun har 1,1 millioner følgere på Instagram, hun støtter Black Lives Matter-bevægelsen, hun er model, hun udgiver musik. Hun er woke. Og muse for Prada.

For nylig sprang hun ud - som robot, ligesom andre springer ud i deres seksualitet.

Lil Miquela er Instagram-influencer og et værk lavet af de to kunstnere Trevor Mcfedries og Sara Decou. Hun bliver anmeldt i denne uges Poptillæg, som i anledning af den københavnske kunstfestival Art Week blandt andet diskuterer, hvordan kunsten er rykket ud af museerne og ind i de digitale rum. Med en massiv kommercialisering til følge.

»I dag er det efterhånden fuldstændig umuligt at navigere i, hvad der er reklame og ikke reklame på de sociale medier. Før har der altid været den her romantiske idé om, at kunsten kunne sætte sig udenfor det kapitalistiske system. Men jeg tror, at for rigtig mange unge kunstnere findes ’udenfor’ ikke mere. Det er Lil Miquela et eksempel på. Modstanden kommer indefra - i værket. Men Instagram laver så stadig penge på det oprør indefra. Vi lever i en dobbeltmoralsk tid. Der er masser af aktivisme på sociale medier, men fordi det foregår på sociale medier, er det allerede kapitaliseret på forhånd«, siger paneldeltager og kurator Anna Weile Kjær.

Kunstverdenen er udover at være blevet digitaliseret også blevet poppet og eventificeret. Men fungerer eventificeringen medkoncerter, madboder og DJ’s som lokkemad for at få publikum tættere på kunsten, eller er den tværtimod en hindring?

»Der er en hypet stemning omkring billedkunsten, som eksploderer i disse år. På den ene side er det fedt, at billedkunsten er blevet attraktiv og noget, man gerne vil associeres med. Men på den anden side er der også en fare for, at den hypede eventkultur vil gå ind og overtage de mere komplekse sider af billedkunsten. Hvis alle events i kunsthaller og gallerier skal smøres ind i tidsbaseret performance, koncert eller DJ-set er der helt sikkert en risiko for, at man ikke møder den kunst, som det var meningen, man skulle møde« siger Politikens kunstanmelder Mathias Kryger.

Kunst, popkultur og digitale medier er altså vævet ind i hinanden. I podcasten diskuterer panelet også filmen ’The Square’ og tv-serien ’Arvingerne’.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter