0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Månen trækker i os

Månen har altid kastet sit lunefulde sølvlys over popkulturen, kunsten og musikken. Lige nu kan man gå i biografen og se ’First Man’ med Ryan Gosling i hovedrollen som Neil Armstrong, og på Louisiana kan man opleve en stor udstilling om månen. Men hvad er det, der fascinerer os ved månen?

Daniel Mcfadden/AP
Foto: Daniel Mcfadden/AP

I øjeblikket kan du tage i biografen og se Ryan Gosling i hovedrollen som Neil Armstrong i filmen 'First man'.

Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - bøger og kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#117: Månen trækker i os
#117: Månen trækker i os

Henter…

Månen er melankolsk, mystisk og underfuld. Den har altid fascineret og inspireret kunsten, og i et af de allerførste filmværker - Georges Méliès’ ’Le Voyage Dans La Lune’ - sender menneskerne en raket ud i rummet og rammer månemanden lige i øjet. Det er snart 50 år siden, at månelandingen fandt sted. I den anledning kan man frem til januar 2019 opleve månen i litteratur, kunst, arkitektur, musik, design og naturvidenskab på Louisianas store udstilling - mens filmen ’First Man’ viser Neil Armstrongs kamp for at undslippe det indre rum og nå frem til det ydre ved at realisere NASA’s drømme om at vinde rumkapløbet og lande på månen for allerførste gang.

Ugens panel diskuterer månen som et sted, der trækker i os og influerer kunst og kultur. De anmelder både Lousianas udstilling og ’First Man’ - og så kommer de naturligvis med deres egne anbefalinger til populærkultur, man kan begrave sig i netop nu.

Annonce

Læs mere