0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jessica Miglio/AP
Foto: Jessica Miglio/AP

Pigesind. Hvis Hannah Horvath fra Girls skulle skrive fanfiction, ville det formentligt handle om hende selv.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Girls, pigesind og Citybois fanfiction

Podcast. I første sæson af Girls erklærede hovedpersonen Hannah Horvath, at hun var sin generations stemme - eller rettere »a voice of a generation«. Indfanger den nye sæson af Girls stadig tidsånden i 2016?

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

HBO-serien Girls har netop påbegyndt sin femte sæson om den navlepillende og pseudovoksne fase i det privilegerede middelklasseliv: nemlig tyverne. Men er det ved at være blevet trivielt med tv-serier, der handler om at være et ungt selvindsigtsløst menneske med first world problems og relationsbesvær? Poptillæggets panel diskuterer begyndelsen på Girls' nye sæson og pitcher ideer til serier, der kunne indfange tidsånden i 2016.

Panelet ser også nærmere på det danske popfænomen Citybois, teenageduoen kendt fra X-Factor. Instagram og diverse websites flyder over med unge pigers hjemmestrikkede, forelskede fanficton om de to gymnasiefyre fra Gentofte. Hvad sker der, når man skriver forelskelsen om til fiktioner?

Vanen tro slutter vi af med at anbefale de ting, som vi har optur over i denne uge.

Gæster: Litteratur- og filmanmelder Linea Maja Ernst, film- og tv-anmelder Katrine Hornstrup Yde og radioproducer Christine Runøe.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.