0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AP/Warner Bros.
Foto: AP/Warner Bros.

Superhelte. To af de mest ikoniske spandex-klædte helte møder hinanden i endnu en superhelte-franchise af en biograffilm. I denne uge har panelet været i biografen og set "Batman Vs Superman: The Dawn Of Justice".

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Batman, Superman og Dronningen af Danmark

Der findes mange forskellige former for helte. Poptillæggets superpanel har den superkraft, at de ved alt om tegneseriernes superhelte - og 'Dronningens Slotte'.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der findes helte med moral, etos, kløft i hagen og en mørk fortid. Der findes helte, som er blevet forbandet og velsignet med overnaturlige krafter. Der findes helte, som lever et dobbeltliv som overmennesker fra det ydre rum. Og så findes der dem, hvis primære har superkraft består i, at de er superrige og bruger deres penge på at bekæmpe mørk ondskab og dårlig smag fra en klunketid.

X-Men og Justice League kan godt pakke sammen, for Politikens Poptillæg har samlet sit eget super-squad. De ved alt om helte - og der findes ligeså mange slags helte, som der findes tegneserier, film eller tv-serier. Lyt med i denne uges udsendelse, når panelet leger "Kender Du Superheltetypen?" og diskuterer tidens overflod af superhelte-franchises, forskellen på Marvel og DC, og den nye film "Batman Vs. Superman: The Dawn Of Justice".

Og så har Lucia fået et kæmpemæssigt tv-crush på "Dronningens Slotte" og bedt panelet om at tjekke det ud. Er Dronning Margrethe en superformidler? Og hvilke superkræfter ville hun have, hvis hun var en heltefigur?

Vanen tro slutter panelet af med at anbefale ting, som de går og har optur over i denne uge.

Ugens panel: Animationsfilminstruktør Cav Bøgelund, journalist Karen Lerbech, og radiovært og filmproducer Frederik Gottlieb.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden