0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Når Hollywood tørhumper eventyret

Podcast. De onde var også gode engang, og den lykkelige slutning er ikke nødvendigvis ensbetydende med romantisk forløsning. Poptillægget kigger nærmere på de nye filmatiseringer af gamle eventyr.

Universal Pictures
Foto: Universal Pictures

Psykologisering. I den nye eventyr-actionfilm, "The Huntsman: Winter's War" er der en god grund til, at de to onde søstre er så onde.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eventyret bliver til virkelighed! I hvert fald på film, hvor Disney og andre produktionsselskaber uophørligt udspyr spillefilm på spillefilm med dertilhørende sequels og prequels bygget eventyrlige mashups - senest i den biografaktuelle film "The Huntsman: Winter's War", to'eren til "Snow White and the Huntsman" fra 2012, hvor Hollywood-skuespillere som Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Charlize Theron og Emily Blunt legemliggør et CGI- og actionfyldt miks af materialet fra Snehvide og Snedronningen.

Ugens panel anmelder "The Huntsman: Winter's War" og diskuterer Hollywoods appropriation af eventyret. Prøver produktionsselskaberne at gøre op med deres image som dem, der distribuerer heteronormative og urealistiske forventninger til livet til børn verden over? Bliver de gamle eventyr befriende udfoldet eller unødvendigt psykologiseret af de nye filmatiseringer? Er der plads til de skurke, der bare gerne vil se verden brænde, eller skal der være en blød morale bag hver eneste afstumpet karakter?

Som sædvanligt fortæller panelet, hvad de har optur over i denne uge og giver dig nogle gode anbefalinger med til, hvad for noget popkultur du skal dyrke.

Panel: Ph.d-studerende og eventyrekspert Torsten Bøgh Thomsen, radiovært og kæk prinsesse Benedikte Granvig, og tegneserieaktivist Thomas Thorhauge.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere