0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Universal Pictures
Foto: Universal Pictures

Psykologisering. I den nye eventyr-actionfilm, "The Huntsman: Winter's War" er der en god grund til, at de to onde søstre er så onde.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Når Hollywood tørhumper eventyret

Podcast. De onde var også gode engang, og den lykkelige slutning er ikke nødvendigvis ensbetydende med romantisk forløsning. Poptillægget kigger nærmere på de nye filmatiseringer af gamle eventyr.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eventyret bliver til virkelighed! I hvert fald på film, hvor Disney og andre produktionsselskaber uophørligt udspyr spillefilm på spillefilm med dertilhørende sequels og prequels bygget eventyrlige mashups - senest i den biografaktuelle film "The Huntsman: Winter's War", to'eren til "Snow White and the Huntsman" fra 2012, hvor Hollywood-skuespillere som Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Charlize Theron og Emily Blunt legemliggør et CGI- og actionfyldt miks af materialet fra Snehvide og Snedronningen.

Ugens panel anmelder "The Huntsman: Winter's War" og diskuterer Hollywoods appropriation af eventyret. Prøver produktionsselskaberne at gøre op med deres image som dem, der distribuerer heteronormative og urealistiske forventninger til livet til børn verden over? Bliver de gamle eventyr befriende udfoldet eller unødvendigt psykologiseret af de nye filmatiseringer? Er der plads til de skurke, der bare gerne vil se verden brænde, eller skal der være en blød morale bag hver eneste afstumpet karakter?

Som sædvanligt fortæller panelet, hvad de har optur over i denne uge og giver dig nogle gode anbefalinger med til, hvad for noget popkultur du skal dyrke.

Panel: Ph.d-studerende og eventyrekspert Torsten Bøgh Thomsen, radiovært og kæk prinsesse Benedikte Granvig, og tegneserieaktivist Thomas Thorhauge.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden