0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Er du bange for mørke?

Podcast. Blege børn med langt sort hår ned foran hovedet. Klovne. Aliens, der lægger æg i din mave. Ugens Poptillæg handler om alt det, der giver dig noia på i popkulturen.

Paranormal. Uforklarlige fænomener og hjemsøgte villaer er velkendte elementer i gyserfilm. Her et foto fra den amerikanske gyserfilm 'The Conjuring' (på dansk: Nattens Dæmoner) fra 2013. Efterfølgeren 'Nattens Dæmoner 2" udkom i sommers.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en mørk og stormfuld aften hele sidste uge. Der er Halloween lige om lidt. Gyserfilmen Scream kan fejre 20 års jubilæum i år. Uanset hvad man mener om det hele, så raser efteråret, en lang vinter står for døren – og det er satme uhyggeligt.

Derfor slår Poptillægget dørene op til det radiofoniske spøgelseshus og byder indenfor i populærkulturens rædselskabinet. Ugens panel tager den altid klædelige Freud-hat på og dykker ned i Das Unheimliche fra 1919 for at finde ud af, om dobbeltgængermotiver, mekaniske mennesker og gentagelser stadig er uhyggelige; de diskuterer horror genrens udvikling, blege børn med langt sort hår, ekstra creepy kønssygdomme - og hvorvidt det er masochistisk at læse sig til et gys.

Ugens panel: Joakim Grundahl og Dennis Jürgensen.

Redaktion: Lucia Odoom, Katrine Hornstrup Yde, Christine Runøe og Astrid Skov.

Hør Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts