0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: »Dick er jo bare en dildo«

I denne uges Poptillæg bevæger vi os ind i det feministiske mesterværk ’I love Dick’, og tv-serie udgaven, der netop er udkommet på Amazon.

Jessica Brooks/AP
Foto: Jessica Brooks/AP

I tv-udgaven af 'I love Dick' spiller Kathryn Hahn hovedpersonen Chris Kraus, mens Kevin Bacon har rollen som den famøse Dick.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’I LOVE DICK’.

Den instagram-venlige titel står med hvide bogstaver på grøn baggrund på forsiden af Chris Kraus’ feministiske hovedværk fra 1997. Den danske oversættelse kom i februar 2017, og nu har instruktøren bag ’Transparent’, Jill Soloway, instrueret en tv-serie baseret på bogen.

Den humoristiske roman ’I love Dick’ handler om kvinden Chris’ forelskelse (eller nærmere overgrebsagtige besættelse) af cowboy’en Dick, der mest af alt bare er et lærred, som Chris kan projektere alt sit begær og sin ensomhed over på. Chris og kæresten Sylvere deler besættelsen af Dick, og beskriver i en lang række breve (og fax!) deres kærlighed, liderlighed og had.

I denne uge taler Politikens Poptillæg om romanen ’I love Dick’, og om hvordan den er blevet et tidløst portræt af kvindelig seksualitet, fankultur, ensomhed og kvindens rolle som kunstner. I ’I Love Dick’ er kønsrollerne nemlig byttet om, og nu er manden den udskiftelige muse, der skal agere objekt for kvindens fantasi.

Lyt med når panelet fortæller om deres forhold til bogen, læser højt af deres yndlingspassager og diskuterer, hvordan tv-serien lykkes med at fortolke den højtelskede bestseller.

Og så teaser Politikens Poptillæg også for et meget spændende Twin Peaks-arrangement, der foregår i næste uge.

#66: ‘I LOVE DICK’
#66: ‘I LOVE DICK’

Henter…

Læs mere:

Annonce

Læs mere