0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: 'Insecure', 'Fastland' og nye serieformater

Politikens Poptillæg står i denne uge i seriernes tegn, når vi snakker om 2. sæson af HBO-serien ’Insecure’ og den nye webserie ’Fastland’, der peger på fremtiden inden for nye tv-serie-formater.

HBO
Foto: HBO

Issa og Molly er de to kvindelige hovedkarakterer i HBO-serien 'Insecure', der netop har afsluttet sin 2. sæson.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#72: ‘Insecure’, ‘Fastland’ og nye tv-serie-formater
#72: ‘Insecure’, ‘Fastland’ og nye tv-serie-formater

Henter…

’Insecure’ er et generationsportræt af sorte amerikanere midt i en tid med raceproblematikker og forskelsbehandling på arbejdspladser, mens ’Fastland’s unge teenagere forsøger at navigere rundt i en ny og beruset verden af alkohol, jalousi og forelskelse. Sådan lyder den korte beskrivelse af to aktuelle serier, der er værd at følge med i.

Ugens panel dykker først ned i den netop afsluttede 2. sæson af ’Insecure’ og snakker om hovedkarakterernes udvikling, om en nuanceret skildring af sorte mænd og kvinder og om et flot og detaljeret formsprog. Og så giver William Abrahamsen sit bud på, hvorfor serien er populær blandt både det sorte og hvide publikum:

»Det er meget nemt som hvidt menneske at forstå det her, fordi det ikke er præsenteret på en måde, hvor man skal have et vokabular, som man ikke nødvendigvis har.«

Derudover kan du blive klogere på ’Fastland’, som kun er tilgængelig på Facebook og Youtube som en kampagne for Alkoholpartnerskabet. Den er rå, fri og visuelt eksperimenterende i sin skildring af ungdommens drukkultur, og panelet diskuterer derfor spørgsmålet: Nærmer vi os en ny dogme-æra for ungdomsserier?

»Jeg håber hele den danske undergrund omfavner det her webformat, fordi man får lov til at se en helt anden form for eksperimentering. Det giver rum til nyere og vildere ting«, lyder Sofie Lykkes svar i podcasten.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts