Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Niko Tavernise/AP
Foto: Niko Tavernise/AP

Filmen 'Mother!' af Darren Aronofsky deler vandene hos både publikum og anmeldere verden over. Filmen har Javier Bardem og Jennifer Lawrence i hovedrollerne som digteren 'Him' og hans kone og muse 'Mother'.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: 'Mother!' er en ørkenvandring i instruktørens sjæl

’Mother!’ af Darren Aronofsky deler vandene hos både publikum og anmeldere verden over. Men hvorfor? Ugens panel i Politikens Poptillæg har været i biografen og inviterer indenfor til en samtale om den mærkværdige Hollywood-film.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#76: ‘Mother!’ er en ørkenvandring i instruktørens sjæl
#76: ‘Mother!’ er en ørkenvandring i instruktørens sjæl

Henter…

Instruktøren Darren Aronofsky står bag film som ’Requiem for a Dream og ’Black Swan’ og er nu aktuel med ’Mother!’, der har Javier Bardem og Jennifer Lawrence i hovedrollerne som digteren ’Him’ og hans kone og muse ’Mother’. Filmen er et sammensurium af bibelske symboler og flade karakterer i et visuelt overdådigt univers, hvor både billed- og lydsiden afspejler karakterernes fysiske ubehag.

Lyder det som en klassisk psykologisk thriller? Så tro om igen. Ugens filmkyndige panel er samlet for at diskutere den mærkværdige film, som ifølge panelet kan som et dystert portræt af en lidende kunstner. Både af karakteren ’Him’, men også af instruktøren selv. Ifølge paneldeltager Lise Ulrich er denne selvbiografiske vinkel dog ikke helt klar:

»Der hvor filmen knækker er, når den både vil være et selvironisk portræt af kunstneren, men samtidig er krydret med noget samfundspolitisk og gerne vil sige noget om flygtningestrømme og klimakriser. Så hvad er det egentlig, der betyder noget for ham?«

Lyt med i podcasten, hvor vi inviterer indenfor til en snak om ’Mother!’, om instruktøren bag filmen og om den mandlige, magtfulde kunstners rolle i Hollywood.

Og så stiller vi spørgsmålet: Er filmen en genial komedie eller en arty-farty thriller?

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden