Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
United
Foto: United

Ryan Gosling spiller Officer K i den nye 'Blade Runner 2049'. Kan ham og Harrison Ford i rollen som den velkendte Rick Deckard løfte den tunge arv fra den første film?

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Kan 'Blade Runner 2049' leve op til de tårnhøje forventninger?

I 1982 fik den amerikanske sci-fi-film ’Blade Runner’ premiere, men nu, 35 år efter, er Harrison Ford tilbage som Rick Deckard i ’Blade Runner 2049’. I ugens Politikens Poptillæg stiller vi derfor spørgsmålet: Er det lykkedes at lave en troværdig fortsættelse af den ikoniske film?

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#77: Kan ‘Blade Runner 2049′ leve op til tårnhøje forventninger?
#77: Kan ‘Blade Runner 2049′ leve op til tårnhøje forventninger?

Henter…

Ridley Scotts ’Blade Runner’ er en 80’er-kultfilm med sin imponerende cinematografi og karakteristiske Vangelis-synthesizer-soundtrack. Nu går ’Blade Runner 2049’ i biografen, og den er instrueret af Denis Vielleneuve, har Hans Zimmer bag orglet og Ryan Gosling i hovedrollen som en replikant-blade runner.

Ugens begejstrede ’Blade Runner’-panel er samlet til en snak om den gamle film og dens betydning, om Denis Villeneues opgave at løfte kult-arven fra Ridley Scott og om filmens musikalske synthesizer-univers. I podcasten beskriver lyddesigner Peter Albrechtsen den genkendelige Vangelis-lyd, som meget bevidst går igen i den nye film:

»Musikken er mixet på en måde, som gør, at du er inde i en synth-verden, hvor selv rumskibene lyder som om de er synthesizere, som bliver spillet på, mens de lander«.

Lyt med og bliv draget ind i et univers af replikanter og ikke-replikanter, ’blade runnere’, hologram-kærester og synth-buldren og tag sammen med panelet stilling til, om ’Blade Runner 2049’ kan løfte arven fra 80’er-klassikeren.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden