0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Kommer Oscar til at give spotlightet til #MeToo?

122 nominerede. 24 statuetter. Én Meryl Streep. Det er atter blevet Oscar-sæson, og ugens panel diskuterer det politiske, polemiske, glamourøse og besnærende Academy Awards.

Danny Moloshok/AP
Foto: Danny Moloshok/AP

De ikoniske Oscar-statuetter er eftertragtede - ikke bare i Hollywood, men verden over. Og processen i at få sin film til at komme i betragtning til en Oscar minder tilsyneladende en hel del om at føre en politisk valgkampagne.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#93: Poptillægget elsker Oscar
#93: Poptillægget elsker Oscar

Henter…

Natten til mandag d. 5. marts dansk tid sidder filmnørder klinet til skærmen for at se hvem i det celebre selskab i salen i Dolby Theater, der løber med de eftertragtede guldstatuetter. År efter år indfanger Academy Awards på godt og ondt en tidsånd og giver et billede på de strømninger, som flyder igennem filmland. Forrige år blev overskriften for Oscar-showet #OscarSoWhite som en kommentar til det pinlige fravær af etnisk diversitet blandt de nominerede; og sidste år blev det kapløbet mellem de to storfavoritter ’Moonlight’ og ’La La Land’, der stjal alle overskrifterne og trak spændingen til showets allersidste, historisk kaotiske minut, hvor prisen først ved en fejl blev givet til ’La La Land’ - og derpå til sin retmæssige vinder, ’Moonlight’. Men hvad med i år? Bliver Oscar-showet domineret af hævede, knyttede kvindenæver og flove, selvbevidste mandetaler?

I ugens podcast giver panelet et bud på, hvordan det 90. Academy Awards kommer til at løbe af stabelen - og diskuterer, hvad showet egentlig betyder for filmindustrien såvel som for alle os, der elsker film.

Hør også Aske Bang og Anders Walter berette om dengang, de selv sad i Dolby Theatre med nominerede kortfilm og sommerfugle i maven - og Dan Laustsen fortælle om, hvordan han har det med at være nomineret til en Oscar for filmfotograferingen på Guillermo Del Toros ’The Shape of Water’, der er indstillet til hele 13 priser.