0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Poptillægget SPECIAL: Danske Elvira Linds film ryddede bordet ved den prestigefulde Tribeca Film Festival. Hør hende fortælle om den aktuelle dansefilm 'Bobbi Jene'

Dokumentarfilmen ’Bobbi Jene’ er danskproduceret og ryddede bordet ved Tribeca Film Festival i 2017. Nu har den endelig fået premiere i Danmark. Politikens Poptillæg sætter den på obligatorisk pensum og bringer her et interview med instruktøren, Elvira Lind.

Danserinden Bobbi Jene lægger alle kræfter i og skubber mod en mur på en squashbane, mens spillerne ser måbende til. Ligesom hun skubber sine ambitioner, frustrationer, drømme og længsler foran sig i det biografaktuelle kunstnerportræt, 'Bobbi Jene'.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SPECIAL: Elvira Lind om dokumentarfilmen 'Bobbi Jene'
SPECIAL: Elvira Lind om dokumentarfilmen 'Bobbi Jene'

Henter…

Det er den første sætning, der bliver udtalt i ’Bobbi Jene’. Ohad Naharin, leder af det israelske dansekompagni Batsheva, betragter sine dansere øve. »I skal ikke være bange for at falde. Bare bevæg jer og mærk, hvordan bevægelsen ligesom bærer jer rundt«, siger han.

På en måde bliver den sætning et slags mantra igennem filmen. En af danserne i øvelokalet har nemlig en drøm om at bevæge sig ud af kompagniet efter 9 år, rejse tilbage til USA og prøve at stå på egne ben som solodanserinde. Hun hedder Bobbi Jean-Smith og er filmens magnetiske omdrejningspunkt.

Filmens instruktør, Elvira Lind mødte Bobbi Jene for første gang i New York for næsten seks år siden og blev omgående betaget af hende. Der gik ikke lang tid, før hun lånte et kamera, købte en flybillet og tog til Israel for at følge Bobbi. Hun anede ikke, hvad optagelserne skulle blive til, men det var en del af pointen, at det skulle være et kunstnerportræt i nutid: »Det var en af de ting, jeg vidste, at jeg havde rigtig meget lyst til at arbejde med i det her projekt. En der stod et sted i sin karriere, i den alder, hvor man ikke ved, om man kommer til at klare den eller ej. Om man er på rette vej med det, man skaber. Og jeg synes, det er sådan et stærkt øjeblik i en kunstners liv. Der hvor man skal satse alt. Det er så porøst lige der«.

Lyt til interviewet med Elvira Lind, der fortæller om at følge et menneske med sit kamera i fire år, om at komme helt tæt på, sove på luftmadrassen på gulvet - og ikke vide, hvad der egentlig kommer ud af det i sidste ende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter