0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Glitter, glam og realness: »Jeg tror, at 'Pose' kommer til at få langt større gennemslagskraft, end vi går og tror«

Poptillægget er tilbage, and the category is: Pose!

Ugens paneldeltager Moeisha Aden identificerer sig med 'Pose'-karakteren Angel: "Jeg har aldrig følt mig så repræsenteret."

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#108: And the category is...Pose!
#108: And the category is...Pose!

Henter…

HBO-serien ’Pose’ om 80’ernes ballroom-kultur i New York blev en succes over sommeren, hvor den ellers var i skarp konkurrence med selveste solen om publikums opmærksomhed. Med følsomhed, visuel dekadence og tv-historiens største cast af transpersoner foran og bag kameraet skildrer serien en tid, hvor LGBTQ+-personer var marginaliseret af samfundet og truet af AIDS, men fandt deres egen magtbalance til de glamourøse baller, hvor de konkurrerede om at være mest ’real’.

Serien er instrueret af Ryan Murphy, der også står bag den musikalske nyklassiker ’Glee’, og til manuskriptet har han hentet inspiration i dokumentarfilmen ’Paris Is Burning’ fra 1991. Panelet er enig om, at det er en enormt vigtig film:

»Man kan sige, at der i nogle dele af LGBTQ+-miljøet findes en form for hukommelsestab, hvor man glemmer, hvem man skylder de rettigheder, man har i øjeblikket. De rettigheder er på mange måder et resultat af ikke-hvide transpersoners aktivistiske arbejde, og den kultur, vi har i dag, skylder den kultur i slut-firserne i New York, alt,« siger Torsten Bøgh Thomsen, ph.d i kulturstudier ved Syddansk Universitet. »Hvis man ser et hvilket som helst afsnit af ’RuPauls Drag Race’, så stammer hele ordforrådet derfra fra ’Paris Is Burning’. Jeg synes, det er et problem indenfor miljøet, at man glemmer at hædre de her helte fra fortiden.«

I ugens Poptillæg udfolder panelet historien bag 80’ernes ballrooms, vogue dancing og mystiske, mumificerede lig gemt i klædeskabe. De diskuterer også det magthierarki, der eksisterer internt i subkulturen - og hvilken effekt, ’Pose’ kan få på fremtidens serieproduktioner.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts