0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: "Det fascinerende ved Jim Carrey er, at han er så optaget af det her maskefald. Men det er også tragisk"

Ugens panel diskuterer 90’ernes største komiker Jim Carrey, hans brogede karriere og den nye HBO-serie ’Kidding’.

Erica Parise/AP
Foto: Erica Parise/AP

I den Michel Gondry-instruerede serie 'Kidding' spiller Jim Carrey børne-tv-værten Mr. Pickles, som må smile til kameraet igennem sorgen over at have mistet sin søn i et trafikuheld.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#110: Hvad er der bag Jim Carreys mange masker?
#110: Hvad er der bag Jim Carreys mange masker?

Henter…

Er Jim Carrey blevet træt af at spille Jim Carrey? Findes Jim Carrey overhovedet? Og hvornår er man egentlig nogen?

Det ville man spørge Jim Carrey om, hvis man var Jim Carrey.

I løbet af de sidste par år har den amerikanske komiker spillet en tragikomisk version af sig selv med nogle bizarre udtalelser på den røde løber om identitet og meningsløshed samt en hypnotiserende sær optræden i Netflix-dokumentaren ’Jim & Andy’ om hans prisbelønnede præstation i ’Man On The Moon’ fra 1999, hvor han tilsyneladende forpestede stemningen på filmsettet ved konstant at forblive i sin rolle som komikeren Andy Kaufman. Nu er han aktuel i den Michel Gondry-instruerede HBO-serie ’Kidding’, hvor han spiller hovedrollen Mr. Pickles, der er løst baseret på virkelighedens folkekære børne-tv-vært Fred Rogers.

Ligesom med hans komiske forbillede Andy Kaufman kan man nogle gange blive i tvivl, om Jim Carrey i virkeligheden tager tykt pis på os alle sammen med sin eksistentielle krise og sine tvivlsomme malerier. Hvad er der i virkeligheden under Jim Carrey-masken?

»Hvis det er en act, så er det genialt,« siger Frederik Cilius, satiriker og radiovært, der selv er kendt for sin persona Kirsten Birgit. »Jeg har en forhåbning om, at han er mere begavet end de new age-floskler, han fyrer af på den røde løber. Jeg er faktisk ikke interesseret i at undersøge det. Jeg vil ikke have brudt illusionen.«

I ugens podcast diskuterer panelet Jim Carreys personaer, ’Kidding’ og forskellen på Jim Carreys Mr. Pickles og virkelighedens Mr. Rogers.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts