Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eduardo Castaldo
Foto: Eduardo Castaldo

Elena Ferrantes Napoli-bøger handler om det livslange, magiske og problematiske venskab mellem to kvinder - brilliant spillet i HBO-serien af de unge skuespillere.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Venskab og vold i et Napoli, der ligner en kulisse i en lagerhal

HBO Nordic har filmatiseret den første af de populære Napoli-bøger af det italienske forfatterfænomen Elena Ferrante. Lyt med, når ugens panel diskuterer bøgerne og fælder dom over serien 'My Brilliant Friend'.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elena Ferrantes bestseller-bøger om et 50 år langt venskab mellem to kvinder, der har kendt hinanden, siden de var børn i en fattig, voldspræget forstad til Napoli, har taget hele verden med storm. Elena Ferrante er et pseudonym, og forfatterens identitet er derfor et mysterium, som har lagt en ekstra dimension til bøgernes succes. Nu er den første bog blevet til serien 'My Brilliant Friend', der kan ses på HBO Nordic - og som enigmaet Elena Ferrante angiveligt har været med til at udvikle.

Hvad handler Napoli-bøgerne om, og hvorfor er de så medrivende? Og hvordan forløser tv-serien det litterære univers? Ugens panel diskuterer venskabsskildringen i bøgerne og fælder dom over HBO's teater-agtige gestaltning af volden, venskabet og kærligheden i det postfascistiske Napoli.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden