Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Twentieth Century Fox Film Corporation/Atsushi Nishijima
Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation/Atsushi Nishijima
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Queen Anne of Great Britain og andre drama queens

Ugens panel diskuterer 'The Favourite', som er nomineret til 10 Oscars - og fortæller hvor man kan gå hen, hvis man ikke kan få nok af dramatiske dronninger.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Olivia Colman vandt en Golden Globe i år for sin rolle i den anmelderroste 'The Favorite', hvor hun spiller den mimrende, gigtplagede dronning Anne af Storbritannien i starten af 1700-tallet - som måske ikke er så afmægtig, som hun ser ud. To kvinder kæmper om dronningens værdifulde gunst og de medfølgende sovegemakker med en hemmelig gang ind til hendes: nemlig Sarah Churchill of Marlborough (Rachel Weisz) og hendes ildestedte kusine, Abigail Hill (Emma Stone), der er fast besluttet på at genetablere sin adelige position, koste hvad det vil. Med den sardoniske instruktør Yorgos Lanthimos ved roret bliver fortællingen både komisk og ubehagelig, og Oscar-nomineringerne er blevet kastet efter filmen og dens tre stærke frontkvinder.

Ugens Poptillægs-panel diskuterer det historiske forlæg til 'The Favourite' og laver dronningerunde med anbefalinger til, hvor man kan søge hen i popkulturen, hvis man ikke kan få nok af dronninger.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden