Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Screendump fra Danmarks Radio.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Forført af en catfish

Poptillægget handler i denne uge om maskerede svindlere og digitale hjerteknusere med falske profiler. De forfører fortabte, men helt igennem tillidsfulde, mennesker. Men hvordan? Og hvorfor?

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De finder deres ofre på Tinder, Facebook og Instagram. Med falske profiler udgiver de sig for at være noget, de ikke er. De er catfish, datinghustlere og maskerede svindlere. De bygger et stort spindelvæv af løgne op omkring de personer, de vil narre, og de gør det ved at spejle alt det, offeret drømmer om og leder efter.

Ugens udgave af Poptillægget handler om opdigtede personligheder, der slet ikke findes i virkeligheden, men som huserer på sociale medier, i podcasts og i dokumentarserier som 'Catfish: The TV Show' på MTV og DR3-serien 'Forført af en svindler'.

I ugens Poptillæg kan du blive klogere på catfish-begrebet, emotionel svindel og på de serier, podcasts og artikler, hvor de udspeklulerede svindlere er i centrum. Og så guider panelet dig til, hvordan du undgår selv at blive catfished.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden