0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

2010'erne ifølge Poptillægget #7: 10’ernes vigtigste film

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. I dette syvende afsnit af serien handler det om 10'ernes vigtigste film.

'Drive' er en af årtiets største film. Foto fra filmen: Richard Foreman

Poptillæg – film og tv

I denne syvende udgave af Poptillæggets serie om 10’erne skal det handle om de film, der på forskellige måder har gjort indtryk i det forgangne årti.

I årtiet blev det voksende tv-serie-format anset som kunstform på højde med filmkunsten, og amerikanske film blev udfordret af de eurupæiske og eksperimenterende film. Det var årtiet, hvor filmkunst blev gjort mainstream og bombastiske rum- og superheltefilm trak folk i biograferne. Og så var det i 10'erne, at vores elskede, tegnede Disney-figurer som Dumbo og Simba pludselig kunne opleves i levende live på det store lærred.

Tag med på denne filmiske rejse gennem 10'erne og hør om rumfilm, romantiske komedier, ungdomsfilm med queer-tematikker og om det interessante nybrud i danske film, som varsler godt for 2020'erne.

Annonce

Læs mere