Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Michel Euler/AP
Foto: Michel Euler/AP

Celine, som før var et modehus, der designede bløde, ekslusive silhuetter til alsidige og voksne kvinder, har under Hedi Slimane mistet sin apostrof og er blevet synonym med ukomfortabel, ungdommelig heroine-rockchic.

Poptillæg - mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Hvem er manden, der er skyld i, at du ikke kan trække vejret i dine skinny jeans?

Der er drama i modeverden, efter designeren Hedi Slimane i slutningen af september lancerede sin første kollektion for Celine. I ugens Poptillæg kan du høre om bevægelserne i modens økosystem - og finde ud af, hvad de egentlig betyder for dig.

Poptillæg - mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Under modeugerne har Hedi Slimane det med at få modefolket til at dåne på deres klapstole foran catwalken, enten af betagelse, chok, vrede eller iltmangel. Og hvis du er en almindelig dødelig, der har prøvet at lide et personligt nederlag i kampen for at klemme kroppen ned i et par stramme jeans, så er det Hedi Slimane, du skal sende dit klagebrev til. Siden 00'erne har den franske designer og fotograf været kendt for at tilføre sine kollektioner for forskellige modehuse et touch af sort rock & roll, morgenhår og tynd, hvid heroin-æstetik - kraftigt inspireret af David Bowie, The Strokes og The Libertines.

I 2012 overtog Slimane pladsen som chefdesigner ved modehuset Yves Saint Laurent, hvor han hurtigt kasserede 'Yves', døbte det 'Saint Laurent' og tilførte en stram, sort rock-silhuet til det klassiske, glamorøse brand. Nu er turen kommet til modehuset Céline, der ellers længe har været synonym med den tidligere chefdesigner Phoebe Philos bløde, feminine og eksklusive design, lavet til en moderne, voksen kvinde med et almindeligt arbejdsliv. Under Slimane er Céline blevet til Celine, og i slutningen af september delte han vandene, da han sendte modellerne ned af catwalken for at præsentere sin første kollektion, der lagde sig bemærkelsesværdigt tæt på det mørke rock-look, han blev kendt for hos bl.a. Saint Laurent.

Ugens panel belyser kontrasterne mellem Phoebe Philo og Hedi Slimane og diskuterer, om tiden er løbet fra Slimanes heroin-chikke, tynde, hvide modeller i læderjakker, sølvpailletter og sorte jakkesæt. Og hvad betyder intrigerne og impulserne i modeverden egentlig i et større perspektiv?

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden