0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frank Micelotta/AP
Foto: Frank Micelotta/AP

Popsorg. Først døde Prince. Så udgav Beyoncé et personligt og politisk vredt album. Poptillægget nørder "Lemonade" i denne uge og sender de sidste fingerkys til Prince.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Bittersød hyldest til Beyonces "Lemonade"

Podcast. To musikalske nyheder har rystet internettet og ramt os lige i hjertekulen. Ugens Poptillæg byder på en bittersød hyldest til Beyoncés "Lemonade".

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

D. 21. april 2016 døde Prince. To dage senere udgav Beyoncé sit sjette studiealbum. To musikalske nyheder der hver især blæste internettet bagover og affødte hyldester, rygter og beklagelser.

Her på Poptillægget har vi genvundet fodfæstet og lyttet os igennem følelserne, og i ugens udsendelse kigger vi nærmere på, hvordan musikken kan ramme os lige i hjertekulen - på den måde hvor vi sørger med vores ikoner, når de bliver forrådt af deres kærester, og sørger over dem når de går bort, som om vi kendte dem personligt.

Michael Olesen og Eva Eistrup fortæller om, hvordan de blev påvirket af henholdsvis tabet af et idol og den personlige fortælling fra et andet. Og ugens panel består eksklusivt af Simon Lund, som har givet Beyonce's nye album "Lemonade" 6 store hjerter i Politiken og fortæller om, hvorfor albummet er så utroligt vigtigt at få lyttet til - og ikke mindst set.

Ugens panel: musikredaktør Simon Lund.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Poptillæggets bonusudsendelse fra februar, da Beyoncé slap albummets første single, Formation:

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden