0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Har Bob Dylan noget på?

Podcast. Ugens panel diskuterer tidens musikalske koryfæer og urørlige rockikoner. Skal man føle popskam, hvis man ikke helt forstår Bob Dylan?

PR / Pennebaker
Foto: PR / Pennebaker

Popskam. Findes der kunstnere, som man skal kende og elske? Og hvad nu, hvis man ikke gør?

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der findes musikere, som har ikonstatus. Dem som vækker store følelser og sentimentale skænderier om autenticitet, hver gang de udgiver noget nyt. Dem hvor man hurtigt kan føle sig lidt udenfor, hvis man ikke har været med til festen, fra den begyndte.

Lige nu er både Bob Dylan og Radiohead albumaktuelle. Verden over klapper anmeldere eksalteret i hænderne og slynger om sig med superlativer som 'legendarisk' og 'sfærisk', alt imens andre positionerer sig selv som provokatører, der giftigt responderer med 'prætentiøst' eller 'overvurderet'. Og så er der alle dem, der sidder midt i mellem de to positioner med hænderne foldet og et forvildet ansigtsudtryk.

For de fleste af os har vel prøvet at stå i en situation, hvor vi har følt en form for skam over manglende musikalsk viden. Hvad nu hvis man ikke lige har en holdning til den musik, som man helst skal have en holdning til? Findes der musik, som man bare skal elske - og hvis man ikke elsker det, så må man lyve? Og er kejseren i virkeligheden nøgen, eller i færd med at revolutionere vores idé om tøj?

Ugens panel diskuterer rockens koryfæer og andre musikalske helligdomme. De går i den popkulturelle skriftestol og tilstår, hvilke celebrerede kunstnere de aldrig selv har forstået. Afslutningsvis kommer de selvfølgelig med ugens anbefalinger og fortæller, hvad de har optur over.

Ugens panel: Kulturskribent Anna Ullman, TIDAL-musikredaktør Jonas Kleinschmidt, og musikredaktør Simon Lund.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts