0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jack Plunkett/AP
Foto: Jack Plunkett/AP

Dansehittet. Drake står bag et af sommerens store hits, One Dance, som fylder dansegulvene.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Poptillæggets sommer-mixtape

Podcast. Poptillægget ser nærmere på sommerhittet som fænomen og laver den perfekte sommerspilleliste til 2016.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi har alle stået der. Til en eller anden fest. Nogen sætter en sang på. Og du genkender den med det samme. Men ikke alene genkender du den; du transporteres omgående tilbage til sommeren nittenhundredeetellerandet. Du kan måske genkalde dig musikvideoen, som du dengang så køre i loop på MTV. Du får med ét en besk smag af tequila sunrise eller Zapp-is i munden, og du tænker med gru på de hawaii-blomstrede Quicksilver badeshorts eller similibeklædte bootleg jeans, du sled op den sommer. Uanset hvor i verden du rejste hen på sommerferie det år, så var det den samme sang, der blæste ud af højtalerne på natklubberne, cafeerne og over lufthavnens højtalere.

Sådan er sommerhittet: Man kan ikke undslippe det, mens det er der - og med det første løvfald forsvinder det og efterlader en rest af udpint nostalgi.

Ugens Poptillæg tegner sommerhittets anatomi. Hvad udgør et godt sommerhit? Findes ’sommerhittet’ egentlig overhovedet stadig, eller hører det MTV-æraen til? Ugens panel rækker ned i bunden af fordums tilsandede strandtasker og hiver hits frem, som har betydet noget for dem. De leger ’Kender du sommerhit-typen’ og kommer med et bud på sange, som skal med på Poptillæggets mixtape med sange, vi kan få kollektivt på hjernen i løbet af årets lange, lyse nætter. Afslutningsvis kommer de selvfølgelig med ugens anbefalinger til ting, man skal dyrke lige nu.

Ugens panel: Pladeselskabsejer Josefine Winding og dj Andree Hoxfeldt.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

#20: Poptillæggets sommer-mixtape
#20: Poptillæggets sommer-mixtape

Henter…

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app ’Politiken Podcast’, der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden