0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Farvel til Cohen og goddag til politisk pop

Poptillægget siger farvel til musikkens poetiske førsteelsker og vender blikket mod den voksende bølge af politisk popmusik.

AARON HARRIS/AP
Foto: AARON HARRIS/AP

Farvel. Leonard Cohen, der her modtager applaus for en koncert i Toronto i 2008, har lavet soundtracket til utallige forelskelser og forliste forhold. Poptillæggets panel taler i ugens program om Cohens rolle som førsteelsker, og hvad hans musik og poesi har betydet for dem.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det musikalske år 2016 har været præget af to ting: Dødsfald og politik. Mens vi har mistet musikalske ikoner som Bowie, Prince og nu Leonard Cohen, har kunstnere som Beyonce, Common og Solange sendt aggressive og stærkt politiske udgivelser på banen. I denne uges Poptillæg skal det handle om musik, der skaber ekko i vores fælles kulturforståelse - hvad enten det er Cohens ’So long, Marianne’ eller Beyonces ’Formation’. Sange, der af den ene eller anden grund tager bo i os og bliver en del af vores personlige musikkanon.

Ugens kyndige panel dykker ned i Cohens mange, fantastiske kærlighedssange, hans karakters mangfoldighed og hans berømte kærlighedsforhold til den norske kvinde, Marianne Ihlen. Og så tager musikredaktør Simon Lund og Lucia Odoom en lille afstikker til de politiske røster i popmusikken, og hvad den næste politiske musikbølge kommer til at handle om, nu hvor Trump er blevet valgt som den næste amerikanske præsident.

#41: Leonard Cohen og politisk pop
#41: Leonard Cohen og politisk pop

Henter…

Ugens panel: Klaus Lyngaard, forfatter og musikjournalist; Iben Marie Zeuten, radiovært og skribent; Simon Lund, musikredaktør på Politiken

Redaktion: Lucia Odoom, Katrine Hornstrup Yde, Christine Runøe og Astrid Skov.

Hør Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app ’Politiken Podcast’, der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.


Læs mere:

Annonce

Læs mere