Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jay Janner/AP
Foto: Jay Janner/AP

Troy Sivan er en del af en ny bølge af queer-musikere. I sangen 'Bloom' synger han eksplicit om analsex.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Calypso, queerpop, sol og sex: Poptillægget guider dig til sommerens ørehængere

Igen i år laver Poptillægget et sommermixtape til dig. Udover et bud på det store Roskilde-hit får du en introduktion til sommerens hotte tendens, queer-pop, med eksplicitte sange om homoseksuel kærlighed.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#106: Sommermixtape anno 2018
#106: Sommermixtape anno 2018

Henter…

Sommerhittet. Hittet du ikke kan undgå at høre brage ud af højtalerne på stranden, på Roskilde Festival eller på klubberne. Men hvilke hits kommer til at definere sommeren 2018? Det vurderer ugens musikkyndige panel, som også diskuterer nostalgiske throwback-hits og nutidige tendenser i popmusikken.

Ifølge paneldeltager og radiovært, Mads Axelsen, er queer-popmusik en klar tendens:

»Queer-anthems har traditionelt set oftest været lavet af hvide, heteroseksuelle kvinder, som har lavet store pophits, der er blevet spillet på bøsseklubber over hele verden. Men det virker til, at der er kommet en ny bølge af ud-af-skabet queer-musikere, som laver musik, der er dedikeret til dem, de rent faktisk bliver forelskede i. De pakker ikke længere teksterne ind, og det er hvem man kysser med på klubben, der bliver sunget om«.

Af popmusikere fra queer-landskabet udpeger Mads Axelsen franske Chris fra bandet ’Christine and the Queens’, der ikke vil identificeres som hverken mand eller kvinde, og den unge australske sanger Troye Sivan. I nummeret ’Bloom’ synger han helt eksplicit om analsex for første gang, og med nummeret bryder han et tabu omkring seksualitet, som klæder moderne popmusik. For der er for få kunstnere, der tør gøre, hvad Chris og Troye Sivan gør.

»Moderne homoseksuelle popstjerner slipper tit lidt for nemt omkring det ømme emne. Et eksempel er Sam Smith. For ham er det at være homoseksuel production value mere end det er at komme helt ind i hjertet på det, der faktisk betyder noget for hans fans. For den unge queer-kultur, som følger en stjerne som Sam Smith, ville have godt af, at det blev mere eksplicit, hvem det er, han har skrevet de her sange til, fortæller Mads Axelsen.

Men Poptillæggets sommermixtape anno 2018 involverer også både nye og ældre divaer, 80’er-revivals og uundgåelige kunstnere som Ariana Grande, Cardi B, Medina og Gilli. Og selvfølgelig panelets bud på årets Roskilde-hit.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden