0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Cat Power er lyden af løvfald

Poptillægget tager dig i hånden og leder dig igennem Cat Powers kriser, comebacks og bedste albums.

Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Chan Marshall alias Cat Power - et kunstnernavn som angiveligt ikke refererer til kattedyrets styrke, men til den amerikanske dieselvirksomhed Caterpillar, hvis bygge- og anlægsmaskiner og udstyr er prydet med det kendte CAT-logo.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg #114: Cat Power er lyden af løvfald
Politikens Poptillæg #114: Cat Power er lyden af løvfald

Henter…

Fra 1990’ernes melankolske indierock til 00’ernes dybe, følsomme soul - og frem til et nyt og længe ventet album, der gæstes af både Lana Del Rey og en lejlighedsvis autotune. Cat Power er og bliver gudinden af efterårs-soundtracket. Hendes fjerde album ’Moon Pix’ blev endda skrevet i løbet af en mørk og stormfuld nat, hvor hun savnede sin kæreste. Siden har hun lavet covernumre af alt fra Rolling Stones til Rihanna, blevet kendt for at være fuld og usammenhængende til sine egne koncerter, har været i rehab og fået et barn. Nu er hun aktuel med sit tiende album, ’Wanderer’.

I ugens Poptillæg åbner panelet Cat Powers musikalske univers, der er mættet af sorg og stemning. De opruller hendes diskografi og diskuterer hendes udvikling - og hendes arvtagere af (kvindelige) musikere, som man kan opsøge og fylde på sin spilleliste, når man skal ud og se på løvfaldet.