0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

2010'erne ifølge Poptillægget #4: Vi vidste, at Kanye West er kongen, men er han også Jesus?

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. Rapper og producer Kanye West er et af de fænomener, der med sin tilstedeværelse i musik og på internettet har præget dette årti. Nu er han tilbage med albummet 'Jesus Is King', som har gennemgående kristne tematikker og lyder af Gud og gospel blandet med hiphop og rap.

Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Kanye West på Plænen i Tivoli.

Poptillæg - musik

Man kan ikke snakke om 2010'erne uden at snakke om Kanye West, som er et af årtiets største fænomener. Men på ikke bare ét, men to årtier, har han igennem sin musik genopfundet sig selv i adskillige former, har inspireret musikere over hele verden med sine musikalske eksperimenter og har været involveret i utallige beefs. Og derfor er Kanye West en del af Poptillæggets serie om 2010'erne.

Nu er Kanye West så, ifølge eget udsagn, blevet samlet op af Gud, og efter sidste år at have synget om sin bipolare lidelse på albummet 'Ye', synger han nu om Gud, Jesus og frelse. På flere af sangene synger hans eget gospelkor Sunday Service, og i 11 sange er kristne tematikker flettet ind i hans eget liv.

Men hvad er Kanye West's projekt? Er hans album et symbol på, at vi bevæger os ind i et nyt og mere frelst årti? Og hvad har kristendommen betydet for Kanye West gennem hans karriere?

Poptillæggets Kanye West-kyndige panel går tilbage i Kanye Wests karriere og udpeger flere kristne hits, forklarer hans forhold til Gud og Jesus og dykker ned i 'Jesus Is King'-albummet track for track.

Hør tidligere afsnit af Poptillægget om Kanye West her:

#105: Er Kanye West 'Ye' eller no?
#105: Er Kanye West 'Ye' eller no?

Henter…

Poptillægget

#4: Vi elsker Kanye som elsker Kanye som Kanye elsker Kanye
#4: Vi elsker Kanye som elsker Kanye som Kanye elsker Kanye

Henter…

Annonce

Læs mere