0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Kanye West på Plænen i Tivoli.

2010'erne ifølge Poptillægget #4: Vi vidste, at Kanye West er kongen, men er han også Jesus?

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. Rapper og producer Kanye West er et af de fænomener, der med sin tilstedeværelse i musik og på internettet har præget dette årti. Nu er han tilbage med albummet 'Jesus Is King', som har gennemgående kristne tematikker og lyder af Gud og gospel blandet med hiphop og rap.

Poptillæg - musik

Man kan ikke snakke om 2010'erne uden at snakke om Kanye West, som er et af årtiets største fænomener. Men på ikke bare ét, men to årtier, har han igennem sin musik genopfundet sig selv i adskillige former, har inspireret musikere over hele verden med sine musikalske eksperimenter og har været involveret i utallige beefs. Og derfor er Kanye West en del af Poptillæggets serie om 2010'erne.

Nu er Kanye West så, ifølge eget udsagn, blevet samlet op af Gud, og efter sidste år at have synget om sin bipolare lidelse på albummet 'Ye', synger han nu om Gud, Jesus og frelse. På flere af sangene synger hans eget gospelkor Sunday Service, og i 11 sange er kristne tematikker flettet ind i hans eget liv.

Men hvad er Kanye West's projekt? Er hans album et symbol på, at vi bevæger os ind i et nyt og mere frelst årti? Og hvad har kristendommen betydet for Kanye West gennem hans karriere?

Poptillæggets Kanye West-kyndige panel går tilbage i Kanye Wests karriere og udpeger flere kristne hits, forklarer hans forhold til Gud og Jesus og dykker ned i 'Jesus Is King'-albummet track for track.

Hør tidligere afsnit af Poptillægget om Kanye West her:

#105: Er Kanye West 'Ye' eller no?
#105: Er Kanye West 'Ye' eller no?

Henter…

Poptillægget

#4: Vi elsker Kanye som elsker Kanye som Kanye elsker Kanye
#4: Vi elsker Kanye som elsker Kanye som Kanye elsker Kanye

Henter…

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?