0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Radio-ekvilibristerne Krister Moltzen og Tim Hinman fra Third Ear har været med til at udbrede podcastfænomenet i Danmark.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Podcast dræber radiostjernen

Podcast. Podcasts er så populære, at der findes podcasts om podcasts - og en nyopstartet dansk radiofestival, der dyrker den intime, kollektive lytteoplevelse.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der findes to slags mennesker. Dem der hele tiden snakker om den podcast, de hørte forleden og med manisk ivrighed genfortæller 'man skulle nok have været der'-agtige historier, de har hørt under deres sidste løbetur - og så dem, der bliver lidt tomme i blikket, når snakken falder på 'det der podcast'.

Uanset om man er podcast-novice eller har flere hundrede abonnementer i sin feed, så er det ikke til at komme udenom: podcasts overtager i højere og højere grad radioens domæne. Der findes en podcast om alt. Der findes sågar podcasts om podcasts. Podcasten Gilmore Guys om tv-serien Gilmore Girls startede med to begejstrede gutter i et studie og er i dag blevet til et live show-fænomen, der måske ligefrem har været med til at reaktualisere og hype tv-serien så meget, at producenterne er gået i studiet igen for at lave en ny sæson. Og i denne weekend skydes Københavns Radiobiograf Festival i gang med et komplet udsolgt åbningsarrangement med Ira Glass, manden bag den legendariske amerikanske podcast This American Life.

Er podcasting blevet den nye blog? Er der for mange af dem? Hvad er den ideelle lyttesituation, og hvilke podcasts mangler vi at høre? Ugens panel diskuterer podcasting, den nye danske radiofestival - og kommer med anbefalinger med til, hvad du skal fordybe dig i netop nu.

Panel: Podcast-producer Tim Hinman, festivalarrangør Katrine Hornstrup Yde, og festivalarrangør og podcast-producer Christine Runøe.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?