0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AP/AP
Foto: AP/AP

Biopic. Skuespilleren Zoe Saldana spiller den ikoniske sangerinde Nina Simone i en ny biografisk spillefilm, som er blevet kritiseret for at være for hvid.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Ville Nina Simone have fået hovedrollen i filmen om Nina Simone?

Podcast. Ugens panel diskuterer de aftryk, som minoritetsfølelsen sætter i vores fælles populærkultur.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Op til årets Oscar-show blev akademiet kritiseret for kun at have nomineret hvide skuespillere, og hashtagget #oscarsowhite blev genereret. På sit nye popalbum synger Beyoncé om 'Black Lives Matter'-bevægelsen.

Herhjemme hævder Søren Espersen, at han er 'farveblind', men han vil stadig gerne have lov til at sige 'neger'. Imens marcherer Inger Støjberg målrettet hen til nogle tilfældige unge brune mænd og anklager dem for ikke at bidrage til statsøkonomien.

Hudfarve, etnicitet og seksualitet er varme emner i dag - så hvordan skal vi tale om disse her lidt sensitive ting? Og hvilke aftryk sætter minoritetsfølelsen i vores fælles populærkultur?

Ugens panel diskuterer, hvordan det er at være brun i Danmark. De kigger nærmere på kritikken af en amerikansk film, som ingen rigtigt har set endnu, men som alene med sin trailer har bragt sindene i kog kloden over: nemlig den kommende film om sangerinden Nina Simone, som har vakt opsigt, fordi skuespillerinden Zoe Saldana, der skal spille hovedrollen, ikke er lige så mørk som Nina Simone.

Afslutningsvis kommer panelet selvfølgelig med en masse popkulturelle anbefalinger til, hvad du kan dykke ned i over weekenden.

Ugens panel: Digital redaktør på Cover, Moussa Mchangama, manuskriptforfatter og skuespiller Anna Neye, og filminstruktør, skuespiller og superheltinde Hella Joof.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.