Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

Tove! Kunstnerkollektivet Sort Samvittighed har taget både publikum og anmeldere med storm med forestillingerne "Hvid Magi" og "Tove!Tove!Tove!". Jeanett Albeck fra Sort Samvittighed er en del af ugens panel og synes, at det er vigtigt, at man tager chancer, hvis man gerne vil lave godt teater. På billedet ses Tilde Maja Nielsen fra forestillingen "Tove!Tove!Tove!".

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Skrå brædder, røde tæpper og tommetyk teatersminke

Podcast. Er teatret i populærkulturel krise? Skal man have ravkæder på og efterlade hvidvinsglasset i foyeren, før man må komme ind i salen? Poptillægget tager temperaturen på det danske teater.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Poptillæggets redaktion skulle i teatret og se publikumssuccesen "Ødipus og Antigone", fór Lucia Odoom vild, da hun skulle finde Skuespilhuset i København. Hun havde nemlig ikke været der før. Ligesom mange andre, der er kulturelt oplyste og velinformerede, men som simpelthen aldrig nogensinde går i teatret. I en on demand-tid tilbyder teatret et udtryk uden repeats, men det kan også nogle gange virke som en kunstform, der kræver visse forudsætninger. Er teatret gammeldags og kriseramt - eller er det derimod gammeldags at sige, at teatret er i krise?

Politikens Poptillæg har inviteret et panel af teater-connoisseurs i studiet for at diskutere teatrets placering mellem fortid og nutid, finkultur og populærkultur. Hvorfor er Elisa Kragerups opsætninger på Det Kongelige Teater blevet så populære? Hvordan får Aarhus Teater de unge til at komme til forestillingerne? Hvornår skal man grine - og hvor skal man gå hen, hvis man ikke gider efterlade sit hvidvinsglas i foyeren efter pausen?

Ugens panel: Jakob Steen Olsen, teaterredaktør på Berlingske Tidende; Jeanett Halby Albeck, komponist og medlem i teaterkollektivet Sort Samvittighed; og Astrid Skov, podcast-producent og ivrig teaterbruger.

Redaktion: Lucia Odoom, Katrine Hornstrup Yde, Christine Runøe og Astrid Skov.

Hør Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden