Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andrea Morales
Foto: Andrea Morales

New Yorker-reporteren Brian Reed får noget af et kulturchok, da han kommer til Woodstock, Alabama, og bliver viklet ind i et net af familiestridigheder, landsbysladder og tragiske og fascinerende skæbner.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Portræt af en lorteby

Alle taler lige nu om den ultrahypede podcast 'S-town', og det er ikke uden grund. Politikens Poptillæg udfolder i denne uge podcasten, der har fået alle til at interessere sig for en lillebitte by i Alabama og dens indbyggere.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcasten 'S-town' er i alles ører lige nu, og der har ikke været så meget hype omkring en podcast siden 'Serial' kom frem i 2014. Og det er da også producenterne bag 'Serial', der står bag det nye podcasthit. 'S-town' tager sin begyndelse, da New Yorker-reporteren Brian Reed bliver kontaktet af John B. McLemore, en urmager med en tilbagevendende depression og et meget komplekst had-kærlighedsforhold til sin hjemby, Woodstock, Alabama. John mener, at der er blevet begået et mord i Woodstock, som er blevet fejet ind under gulvtæppet, og han vil have Brian Reeds hjælp til at opklare sagen. Men pludselig udvikler fortællingen sig fra at være en klassisk whodunnit-historie til at blive et nuanceret, rørende og overraskende portræt af en, med Johns egne ord, vaskeægte »shittown«.

Podcasten hyldes for sine nærmest litterære kvaliteter, og for nuanceret at skildre et lille stykke af USA, der ofte bliver portrætteret stereotypt i medierne. Men der er også blevet stillet kritiske spørgsmålstegn ved Brian Reeds journalistiske etik, og hvor langt man må gå i den gode histories navn.

I denne uges Politikens Poptillæg har vi samlet et podcastkyndigt panel, der diskuterer den banebrydende podcastseries stjernestunder og problematiske aspekter. Vi taler om John B. McLemore, der er en af de mest interessante og rørende dokumentariske hovedpersoner i lang tid, og om hvad du ellers skal kaste dig over af podcast, hvis du har slugt 'S-town' og er sulten efter mere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden