Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henriette Dæhli
Foto: Henriette Dæhli
Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Nydanske kvinder i protest: Da jeg voksede op, var der ingen i popkulturen at spejle sig i - udover den flotte politibetjent i 'Anna Pihl'

Kvinder, forén jer og stå sammen i solidaritet. Sådan lyder budskabet fra fire markante stemmer i den nydanske kvindekamp. I ugens podcast er de samlet til en snak om at mødes på kryds og tværs af holdninger, om vigtigheden af at kunne spejle sig i popkulturen og om at læse og lytte sig til at turde råbe højt.

Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SPECIAL: Interview med journalist Sandra Brovall om den nydanske kvindekamp
SPECIAL: Interview med journalist Sandra Brovall om den nydanske kvindekamp

Henter…

#78: Den nydanske kvindekamp
#78: Den nydanske kvindekamp

Henter…

Panelet i ugens udgave af Politikens Poptillæg er en samling af fire nydanske kvinder, der på kryds og tværs af, hvad de mener og føler har lavet en fælles megafon ud af deres stemmebånd for at blive hørt i det offentlige rum. Og det har de gjort på trods af, at deres indbakke er fyldt med beskeder fra folk, der forsøger at få dem til at holde kæft.

Over hele verden skabes i øjeblikket protest-alliancer som for eksempel #metoo, der effektivt bruger populærkulturen til at italesætte kampen. Ifølge Natasha Al-Hariri er det netop vigtigt, at der findes karakterer i popkulturen, som også nydanske kvinder kan spejle sig i. Det fortæller hun i podcasten:

»Jeg tror ikke majoritetspersoner forstår, hvad det vil sige at føle sig spejlet i popkulturen. Da jeg voksede op, var der ingen at spejle sig i overhovedet, udover den flotte politibetjent i ’Anna Pihl’. Det er der ingen perker, der glemmer. Det at se det spire nu er helt fantastisk, og det betyder sindssygt meget«.

Blandet med lyden af hårspray og makeup-skramlen kan du lytte til en snak om at mangle som minoritet i den danske musik-, tv- og litteraturbranche. Og så kan du blive klogere på, hvad der i kulturen har givet de fire kvinder styrke til at turde råbe højt.

Som en ekstra bonus kan du lytte til Poptillægget Special, hvor du får svar på, hvorfor det er interessant at følge den nydanske kvindekamp. Lucia Odoom snakker med journalist Sandra Brovall, som gennem de sidste fire år har undersøgt nydanske kvinders kamp for at blive hørt i et minoritetsmiljø, hvor de ofte kigger ind udefra. Brovall har givet kvinderne taletid i en række artikler blandt andre også de fire nydanske kvinder i podcasten.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden