0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Heksetillægget: Heksen har adgang til alt det, vi andre er ved at miste

Politiken havde i weekenden et stort portrætinterview med hele Danmarks heks, Dannie Druehyld. I denne uges udgave af Poptillægget nørder vi videre i Druehylds magiske univers og undersøger, hvordan vi kan bruge hendes energi og heksehåndbog i vores hverdag.

Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup
Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg - samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Heksen har adgang til alt det, vi andre er ved at miste
Heksen har adgang til alt det, vi andre er ved at miste

Henter…

»Jeg elsker at kalde mig selv for heks, men jeg synes også, at der er en smerte i det«, siger forfatter Olga Ravn, når snakken falder på at blive kaldt eller at kalde sig selv for heks. En smerte, fordi det betyder, at der er steder, man ikke hører til - eller er uvelkommen - men samtidig en glæde eller tryghed, fordi betegnelsen også er et fællesskab. Et fælleskab for alle dem, der har været udenfor eller er uvelkomne. Et sted at høre til for outsiderne.

Ugens panel består af forfatter og hekseskolerektor Olga Ravn, hobby-astrolog Marianne Gellert og Linea Maja Ernst, anmelder og kulturskribent på Weekendavisen. Alle tre er vokset op med at se Dannie Druehyld på TV - både i TV-avisen og Snurre Snups Søndagsklub - og så har de alle tre nørdet hendes legendariske ’Heksens håndbog’ fra 1983.

De taler om det kulturfænomen, Dannie Druehyld var i deres barndom, hvordan de selv praktiserer magi, og hvordan vi også i dag kan bruge hekseri. De guider dig gennem Dannie Druehylds magiske og humoristiske visdom og taler om det fællesskab, de mødes om i hekse-figuren.