0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

2010'erne ifølge Poptillægget #9: Er du woke?

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. I dette næstsidste afsnit af serien handler det om 10'erne som vækkelsens årti og om dem, der turde gribe den mikrofon, de ikke før havde haft adgang til.

Matt Slocum/AP
Foto: Matt Slocum/AP

Beyonce under sin performance i Super Bowl-pausen i 2016 (AP Photo/Matt Slocum, File)

Poptillæg - samfund

I 10'erne var der mange folk, der begyndte at vågne fra deres søvn. De vågnede op med stemmer, de følte sig nødsaget til at bruge. Folk der ikke før havde haft adgang til mikrofoner tog fat i dem og vækkede deres indre wokeness.

I denne anden sidste udgave af Poptillæggets serie om 10’erne skal det handle om årtiets protester og store vækkelse - det skal handle om at være woke, om minoriteter der turde gribe mikrofonen i 10'erne og om woke-revolutionens indtog på sociale medier og i popkulturen gennem kunstnere som Beyonce, Tyler, the Creator og Kendrick Lamar.

For særligt sorte musikere i 10'erne tog standpunkter og sang om den uretfærdighed, der omgav dem. De vækkede dem og alle andre, der i dette årti igennem film, tv-serier, bøger og i musikken kunne opleve et andet syn på det at være sort.

Ugens panel er repræsentanter for den minoritet, der i 10'erne har talt. Det gør de i podcasten 'A Seat At The Table', hvor de taler om og reflekterer over det at være ung kvinde med afrikanske rødder i Danmark.

Lyt med og hør om panelets egen wokeness og deres yndlings woke-værker, om Beyonce's indflydelse på opfattelsen af den hvide popstjerne og på feminisme og om den mandlige følsomhed, som i høj grad også blev vækket i dette årti.

Annonce

Læs mere