0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Ibyen og Politikens Poptillæg holdte stor fest på Borups Højskole, hvor der blev sagt farvel til 2010'erne med koncert, livepodcast, bar og mini-popup-museum med artefakter fra 2010'erne,

2010'erne ifølge Poptillægget LIVE: Kæmpe farvel til et levende, politisk og poetisk årti

Poptillægget har i en serie på 10 afsnit defineret og reflekteret over 2010’ernes popkultur. Det fejrede Poptillægget og Ibyen med et brag af en fest og selvfølgelig livepodcast på Johan Borups Højskole i København. Lyt med og hør hvordan aftenen forløb.

Poptillæg - samfund

2010'erne går på hæld, og vi nærmer os år 2020. Det er blevet tid til at sige farvel til det årti, hvor poppen regerede og KIDD indtog de danske musikscener med hit efter hit. Årtiet hvor vi skulle være woke og hvor køn, kærlighed og livskriser blev noget vi håndterede via tv-serier. Og så var det et årti, hvor vi drak naturvin, spiste surdejsbrød og så nøgne mennesker performe på Louisiana.

Poptillægget har i de sidste ni afsnit dykket ned i, reflekteret over og udvalgt netop de popkulturelle strømninger, som har defineret 2010'erne. Det fejrede Poptillægget og IBYEN med en stor farvelfest til 10'erne på Johan Borups Højskole, hvor også det tiende og sidste afsnit i serien blev optaget live på scenen med to helt særlige paneler.

Første panel bestod af tre madkyndige stemmer i vores tid, som diskuterede 2010'ernes gastronomiske vokabular. Det blev til en snak om surdej, fermentering, burgerkrige, pokebowl, smagen af grøntsager, naturvin og København som kvalitetsbevidst mekka. Derudover havde vært Lucia Odoom inviteret et panel bestående af fire unge mennesker, som fortalte, hvad de tager med sig af popkulturel visdom fra det forgangne årti, og hvad de håber for det nye årti.

Gik du glip af festligheder, eller har du bare lyst til at opleve dem igen, kan du høre det i dette årtis absolut sidste afsnit af Politikens Poptillæg.

Vi ses i 2020!

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?