0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

2010'erne ifølge Poptillægget LIVE: Kæmpe farvel til et levende, politisk og poetisk årti

Poptillægget har i en serie på 10 afsnit defineret og reflekteret over 2010’ernes popkultur. Det fejrede Poptillægget og Ibyen med et brag af en fest og selvfølgelig livepodcast på Johan Borups Højskole i København. Lyt med og hør hvordan aftenen forløb.

Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Ibyen og Politikens Poptillæg holdte stor fest på Borups Højskole, hvor der blev sagt farvel til 2010'erne med koncert, livepodcast, bar og mini-popup-museum med artefakter fra 2010'erne,

Poptillæg - samfund

2010'erne går på hæld, og vi nærmer os år 2020. Det er blevet tid til at sige farvel til det årti, hvor poppen regerede og KIDD indtog de danske musikscener med hit efter hit. Årtiet hvor vi skulle være woke og hvor køn, kærlighed og livskriser blev noget vi håndterede via tv-serier. Og så var det et årti, hvor vi drak naturvin, spiste surdejsbrød og så nøgne mennesker performe på Louisiana.

Poptillægget har i de sidste ni afsnit dykket ned i, reflekteret over og udvalgt netop de popkulturelle strømninger, som har defineret 2010'erne. Det fejrede Poptillægget og IBYEN med en stor farvelfest til 10'erne på Johan Borups Højskole, hvor også det tiende og sidste afsnit i serien blev optaget live på scenen med to helt særlige paneler.

Første panel bestod af tre madkyndige stemmer i vores tid, som diskuterede 2010'ernes gastronomiske vokabular. Det blev til en snak om surdej, fermentering, burgerkrige, pokebowl, smagen af grøntsager, naturvin og København som kvalitetsbevidst mekka. Derudover havde vært Lucia Odoom inviteret et panel bestående af fire unge mennesker, som fortalte, hvad de tager med sig af popkulturel visdom fra det forgangne årti, og hvad de håber for det nye årti.

Gik du glip af festligheder, eller har du bare lyst til at opleve dem igen, kan du høre det i dette årtis absolut sidste afsnit af Politikens Poptillæg.

Vi ses i 2020!

Annonce

Læs mere