Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DR/Crunchy Frog
Foto: DR/Crunchy Frog

Ramasjang. Der findes mange måder, man kan fylde sit barns verden med fortællinger på. I denne uges podcast sidder "Onkel Reje" blandt andet i panelet, når de diskuterer børnekultur.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Men hvad må vi så?

Podcast. I dag vokser de fleste børn op i en verden fuld af skærme. Er der grund til bekymring for deres forældre? Ugens panel sammensætter en populærkulturkanon for børn anno 2016.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er længe siden Det Lille Hus I Den Store Skov-tiden, hvor børnene brugte oppustede svineblærer som balloner og lavede håndarbejde, når de ellers havde fri fra skole. Eller bare dengang hvor børnesangene handlede om at være glad for sin cykel. I dag vokser børn op i en verden af skærme, smartphones, iPads, gadgets og streamingtjenester. Populærkultur for børn er en hel niche for sig; et farverigt og udpræget digitalt univers, som de fleste forældre må lære at navigere. Ofte på bekostning af deres egne principper og mentale sundhed (vi kigger på jer, Teletubbies).

Er iPad’en en historieløs aktivitet, eller er det med til at udvikle børnenes intelligens? Hvad får børn ud af at se voldelige eller politisk ukorrekte film om skyld, skam og usympatiske karakterer? Er Thomas Tog et småfascistisk børneprogram? Hvad er Pokémon Go, og hvorfor er alle oppe at køre over det? Poptillægget har samlet et børnevenligt panel, som diskuterer de fortællinger, vi giver videre til de små. De sammensætter en kulturkanon for børn anno 2016 – og afslutningsvis fortæller de selvfølgelig også, hvad de selv dyrker i denne uge.

Ugens panel: serieanmelder og Stream Team-vært Kasper Lundberg; digital kulturredaktør Lea Wind Friis; og Mads Geertsen a.k.a. Onkel Reje.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden