0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DR/Crunchy Frog
Foto: DR/Crunchy Frog

Ramasjang. Der findes mange måder, man kan fylde sit barns verden med fortællinger på. I denne uges podcast sidder "Onkel Reje" blandt andet i panelet, når de diskuterer børnekultur.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Men hvad må vi så?

Podcast. I dag vokser de fleste børn op i en verden fuld af skærme. Er der grund til bekymring for deres forældre? Ugens panel sammensætter en populærkulturkanon for børn anno 2016.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er længe siden Det Lille Hus I Den Store Skov-tiden, hvor børnene brugte oppustede svineblærer som balloner og lavede håndarbejde, når de ellers havde fri fra skole. Eller bare dengang hvor børnesangene handlede om at være glad for sin cykel. I dag vokser børn op i en verden af skærme, smartphones, iPads, gadgets og streamingtjenester. Populærkultur for børn er en hel niche for sig; et farverigt og udpræget digitalt univers, som de fleste forældre må lære at navigere. Ofte på bekostning af deres egne principper og mentale sundhed (vi kigger på jer, Teletubbies).

Er iPad’en en historieløs aktivitet, eller er det med til at udvikle børnenes intelligens? Hvad får børn ud af at se voldelige eller politisk ukorrekte film om skyld, skam og usympatiske karakterer? Er Thomas Tog et småfascistisk børneprogram? Hvad er Pokémon Go, og hvorfor er alle oppe at køre over det? Poptillægget har samlet et børnevenligt panel, som diskuterer de fortællinger, vi giver videre til de små. De sammensætter en kulturkanon for børn anno 2016 – og afslutningsvis fortæller de selvfølgelig også, hvad de selv dyrker i denne uge.

Ugens panel: serieanmelder og Stream Team-vært Kasper Lundberg; digital kulturredaktør Lea Wind Friis; og Mads Geertsen a.k.a. Onkel Reje.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden