Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Koji Sasahara/AP
Foto: Koji Sasahara/AP
Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Nutti nutti nutti nutti!

Podcast. Ugens Poptillæg har sat sig for at undersøge essensen af det nuttede.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pjuskede kattekillinger og sjove babyer. Hundehvalpe, Hello Kitty, Pokemons og Snapchat-filtre, der giver stooore øjne og våd hundenæse. Det nuttede har langsomt invaderet vores skærme og vores popkultur, måske endda uden du rigtig har lagt mærke til det. Nogle mennesker kan slet ikke få nok af Youtube-videoer med kattekillinger, der gaber og miaver, mens andre er ved at blive vanvittige over mængden af overdrevet nuttethed på alle platforme. Nogle kæmper måske endda med en sær trang til at kvase førnævnte kattekilling (bare rolig, det er helt normalt).

Men hvad er det, det nuttede gør ved os? Nogle forskere mener, at vi er biologisk programmerede til at drage omsorg for alt, hvad der har store øjne og små, bløde lemmer. Det nuttede betager os og drager os, og samtidig kan det nuttede være overdrevent, vammelt og næsten uhyggeligt i sin insisteren på at være uskyldig og bedårende.

I ugens Poptillæg diskuterer panelet, hvorfor japanske husmødre står op kl. 04.00 om morgenen for at lave nuttede madpakker til deres børn, om mænd også kan være nuttede, og hvilke nuttede fænomener, de mest af alt har lyst til hælde benzin ud over og sætte en tændstik til. Det skal handle om det japanske udtryk, Kawaii, Manga, hologram-popstjernen, Hatsune Miku, og hvordan det nuttede kommer til udtryk andre steder end i popkulturen.

Ugens panel: Lilian Munk Rösing, lektor og litteraturanmelder; Gunhild Borggreen, lektor og forsker i visuel kultur og japansk samtidskunst; Moussa Mchangama, digital redaktør hos Cover.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe, Katrine Hornstrup Yde og Astrid Skov.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden