0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Sådan eksisterer du på internettet

Podcast. Hvornår gør internettet os lykkelige - og hvad sker der, når vi logger af? Ugens Poptillæg handler om internet-nostalgi, aliasser, fællesskaber og Facebook-retssager.

Joachim Adrian (arkivfoto)
Foto: Joachim Adrian (arkivfoto)

Web2.0. Ugen panel tilhører alle den sidste generation af folk, der kan huske tiden, før internettet blev allemandseje.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Engang var internettet noget, man skulle ringe op til gennem et skingert modem, hvis man ville skrive en e-mail på skolekom.dk, gå på højhus-chatten eller hengive sig til lidt anonym oversharing på diverse message boards. I dag går langt de fleste rundt med hele verden i lommen og kan knap nok gå på toilettet uden at have internettet med.

En ny generation af den vestlige verdens befolkning har ikke oplevet livet uden high speed internet og sociale medier. Ugens panel kan til gengæld huske, da det var nyt og spændende at opbygge en kønsløs, webcam-fri identitet i en potentialefyldt parallelverden. De har haft aliasser og blogs, fået "nk'ere" på Netstationen, været smarte på Lunarstorm og hugget deres venners profilsange på MySpace. Internettet er blevet stedet for bekvemmelighed, fællesskaber og identitetsskabelse. Men er der kommet nye uskrevne regler for selvfremstillingen på sociale medier? Bliver vi paranoide af Facebook-retssager, "you can't sit with us"-attituder og cyber-stalking? Er vi os selv på internettet, eller er vi nogle andre? Og kan vi logge af?

Ugens panel: Forfatter Niels Henning Falk Jensby (alias: "Tweenies Jake") og manuskriptforfatter Eini Carina (alias: "Deep Purple").

Redaktion: Lucia Odoom, Katrine Hornstrup Yde, Christine Runøe og Astrid Skov.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts