0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cesare Abbate/AP
Foto: Cesare Abbate/AP

Præsidentvalg. Det er ikke helt forkert at kalde det igangværende præsidentvalg i USA for et af de mere spektakulære og underholdende - i hvert fald med popkulturelle briller på.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Det poppede præsidentvalg

Podcast. Politik har en hel del med popkultur at gøre - især i USA. Poptillægget vurdrer Trump og Hillarys popkulturelle kvaliteter op imod præsidentvalget.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I nat tørnede Trump og Hillary sammen i den sidste debat inden den store afstemning i november, hvor det bliver afgjort, hvem der bliver USA's næste præsident. Uanset hvad man må mene om deres politiske visioner, så er der ingen tvivl om, at dette præsidentvalg har været ganske forrygende set med popkulturelle briller. Internettet er flydt over med memes, Youtube-videoer og Twitter-jokes. Begge kandidater fyrer den af med dårlige jokes og forfærdende citater, og internettet er ikke sen til at gribe dem og bearbejde dem med ironi og photoshop. Men er der nogen af dem, der kan løfte arven efter internet-darlingen Barack Obama, der med dans, humor og ikke mindst Michelle Obama ved sin side har charmeret sig ind i de flestes hjerter?

I denne uges Poptillæg diskuterer panelet, hvordan politik og præsidenter sætter aftryk i tv-serier, film og i internetkulturen. Vi stiller Trump og Hillarys popkulturelle kvaliteter op mod hinanden og diskuterer, hvem der bliver den bedste præsident - altså når det handler om at kaste internetguld og underholdende memes af sig.

Ugens panel: Sofie Tholl, journalist; Emma Holten, redaktør og debatør; Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information.

Redaktion: Lucia Odoom, Katrine Hornstrup Yde, Christine Runøe og Astrid Skov

Hør Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden