0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: Historien om Alt-Right-bevægelsen der sprang ud af computerskærmen og ind i virkeligheden

Hvad betyder Alt-Right, memes, Reddit, 4chan, trolling og normies? Hvem er Pepe the Frog og Richard Spencer? Og hvad har Donald Trump med det hele at gøre? Politikens Poptillæg dykker i denne uge ned i den højreekstremistiske Alt-Right-bevægelse, dens kulturelle karakteristika og særlige internetkultur.

Steve Helber/AP Photo
Foto: Steve Helber/AP Photo

Det voldsomme sammenstød mellem demonstranter og Alt-Right-tilhængere i Charlottesville markerer et nyt kapitel for bevægelsen, der indtil nu hovedsageligt har floreret via memes og grovkornet satire på nettet.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#69: Alt-Right-bevægelsen, memes og poppet modkultur IRL
#69: Alt-Right-bevægelsen, memes og poppet modkultur IRL

Henter…

Alt-Right er betegnelsen for en hvid, højreekstremistisk bevægelse, som stræber efter et hvidt domineret USA. Bevægelsen kom for alvor på alles læber, da et voldsomt sammenstød mellem demonstranter og Alt-Right-tilhængere i Charlottesville i USA resulterede i én dræbt og flere sårede. Angrebet blev dokumenteret i Vice-dokumentaren ’Race and terror’, som siden hændelsen har spredt sig viralt på nettet. Hændelsen markerer et nyt kapitel for Alt-Right-bevægelsen, der har sine rødder i et hav af internetfællesskaber og memes.

»Det nye ved de her folk er, at de faktisk er vokset ud af en internetkultur i meget høj grad. Mange af dem har trådt deres barnesko på anonyme webboards som 4chan« fortæller paneldeltager, Mikkel Andersson, i podcasten.

Ham og resten af ugens paneldeltagere hjælper os med at forstå den løst definerede Alt-Right-bevægelse og deres mange udtryk og memes. Og så diskuterer de konsekvenserne af, at bevægelsen nu ikke kun trygt figurerer på nettet via memes på anonyme internetfora, men nu har bevæget sig ud af den digitale verden bag computerskærmen og ind i virkelighedens verden.