0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: Sæt din lid til stjernerne! Pop-astrologi guider dig gennem livet

Astrologi hitter som popkulturelt fænomen på nettet. I ugens Poptillæg diskuterer panelet krystaller og tarotkort, som spreder sig på medier som Instagram, Tumblr og Reddit. Her forsøger en stresset og evigt online millennial-generation at få sat følelserne i system.

Tidens internetstøj
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#102: Popastrologi - stjernetegn og gudindekort fixer dit liv
#102: Popastrologi - stjernetegn og gudindekort fixer dit liv

Henter…

Kender du behovet for, at andre tager ansvaret for dit liv? Fornemmelsen af, at det hele ville være lettere, hvis du bare én gang kunne krybe uden om valget mellem A og B og de store beslutninger?

Sådan er der tilsyneladende en god portion af millennial-generationen, som har det. På nettet stiger antallet af tilbud om at lade universet tage beslutningerne, dag for dag. Internet-astrologi er blevet et hit.

Der findes et hav af Instagram-astrologer og Tumblr-profeter, som skriver, live-blogger og laver memes om stjernernes magt. Internet-astrologerne hjælper dig med at forklare din adfærd ud fra dit stjernetegn. Er det for eksempel, fordi du er skytte med krebs i ascendanten, at du både er sensitiv samtidig med, at du tromler gennem verden som en ustoppelig snebold?

Linea Maja Ernst, kulturskribent på Weekendavisen, forklarer, at også blandt yngre mennesker bliver astrologien brugt til at navigere i en forvirrende verden.

»Jo mere udsat, man oplever sig selv, jo mere sandsynligt vil det være, at man vender sig mod esoteriske videnskaber eller pseudovidenskaber som astrologi. Det bliver en hjælp til at skabe sammenhæng, hvor man ikke oplever den«.

Marianne Gellert, fritidsastrolog og kommunikationsmedarbejder på Johan Borups Højskole, siger:

»Astrologi kan både være sjovt, men er også godt til at finde en kategori, man passer ind i. Mennesker kan rigtig godt lide at være i kasser«.

Ugens poptillæg-panel peger også på, at vi med astrologien trækker universet tættere på os, ned i den hverdag, vi går rundt i. Blandt andet fordi vi har brug for at føle os som en del af noget større.

Så … hiv yoga-måtten frem, sæt dig i lotusstilling, smid hørebøfferne på og lyt til, hvordan internet-astrologi fungerer både lavpraktisk, men også på et terapeutisk plan. Kom med ind i den nye, magiske æra. Eller find ud af, at du faktisk klarer dig helt fint uden at få hjælp fra stjernerne.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden