Londons borgmester er bekymret over antallet af lukkede pubber. Han vil kæmpe for at bevare dem.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Londons borgmester er bekymret over antallet af lukkede pubber. Han vil kæmpe for at bevare dem.

Rejser

Borgmesteren er bekymret: London mister tusinder af pubber

Byens borgmester Sadiq Khan vil kæmpe for at bevare pubberne, der ofte har en historie på flere hundrede år.

Rejser

Londons pubber har fået en forbundsfælle på højt plan. Det er Londons borgmester Sadiq Khan, der er chokeret over, at byen har mistet så mange pubber i de seneste år. Siden 2001 har London mistet 25 procent af sine pubber – fra 4.835 i 2001 til 3.615 i 2016.

The Great British Pub sidder lige i hjertet af Londons kultur. Det er lige fra den traditionelle klub for det arbejdende folk til de nyeste mikrobryggerier. Londons pubber er lige så afvekslende som det publikum, der besøger dem, siger borgmesteren på sin egen hjemmeside. Han fortsætter:

»Jeg er chokeret over, at der er lukket så mange pubber. Siden begyndelsen af min embedsperiode har jeg satset på et velfungerende natteliv i byen, og her er pubberne et vigtigt element«.

Mange af pubberne har en historie, der går flere hundrede år tilbage. Det er der eksempler på her:

Ye Olde Watling anses for at være bygget af sir Christopher Wren i 1666 til arbejdere, der var i færd med at opføre St. Paul-katedralen.

Pubberne The French House og De Hems i Soho var mødested for den franske modstandsbevægelse under Anden Verdenskrig. Blandt deltagerne i møderne var senere præsident Charles de Gaulle.

Marx og Engels skrev det kommunistiske manifest på Red Lion pub i Soho. Lenin havde for vane at komme forbi på The Crown Tavern.

Bagmændene bag det store engelske togrøveri i 1963 udklækkede nogle af deres planer på The Star Tavern i Belgravia.

Amy Lavé, Night Czar og selv pubejer, siger: »Enhver lukket pub er et slag for kvarteret. Vi skal elske vore pubber og ikke tage dem for givet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce