Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pavillonerne på hotellets store gårdsplads giver skygge for sommersolen og læ for vinden, hvis man vi sidde ude og spise.
Foto: Pr-foto

Pavillonerne på hotellets store gårdsplads giver skygge for sommersolen og læ for vinden, hvis man vi sidde ude og spise.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Stemning, service og skøn gastronomi på badehotellet

Maden er i sig selv et besøg værd på Bandholm Hotel på Lolland.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vejret er lunt, da vi ankommer, og flere af gæsterne er rykket ud på den store terrasse foran hotellet med frokost, skummende fadøl og flot udsigt over Smålandshavet og Bandholm Havn. Receptionen, der er det lille, bankende hjerte midt i hotellet, er bemandet af smilende, venligt og serviceminded personale, og det går hurtigt med at blive tjekket ind.

Vores værelser ligger i hovedbygningen, der i sin nuværende form stammer fra 1886. Hotellets rødder strækker sig dog længere tilbage, til 1600-tallet, hvor der lå en kongelig privilegeret kro på stedet.

I dag er der indrettet værelser i kroens gamle stalde, og nogle få skridt fra hovedbygningen har hotellet sat Bandholms gamle skibsrederpalæ i stand fra kælder til kvist. Her ligger de fineste værelser, hotellet tilbyder. Værelserne i sidefløjen (de gamle stalde) har egen terrasse og ligger ud til en stor have.

Beliggenhed: Hotellet ligger i den lille landsby Bandholm på det nordlige Lolland ud til egen lavvandede sandstrand, Bandholm Havn og den lille Bandholm badeanstalt.

Med bil er der ikke langt til hotellets nabo Knuthenborg Safaripark, skove og marker. Lollands større byer Maribo, Nakskov og Sakskøbing er også blot en køretur væk, og seværdigheder som for eksempel Dodekalitten i Kragenæs, kunstneren Richard Winthers hus i Vindeby og Fuglsang Kunstmuseum kan også nås nemt i bil fra Bandholm Hotel. Om sommeren standser Museumstoget fra Maribo ved Bandholm Hotel.

Gennemført stil i hovedbygningen med blomstrede tapeter og bløde gulvtæpper.
Foto: Pr-foto

Gennemført stil i hovedbygningen med blomstrede tapeter og bløde gulvtæpper.

Har du ikke selv bil, kan du tage toget til Maribo og derfra bus 725 til Bandholm Havn. Bussen kører cirka hver anden time og turen tager en lille halv time. Også muligt at bestille en flextrafik-vogn på forhånd.

Indretning: Værelserne varierer lidt i størrelse og standardværelserne er ikke kæmpestore. Alle er velindrettede og hyggelige i en gennemført romantisk stil med blomstrede og mønstrede tapeter, bløde gulvtæpper og nøje udvalgte nips. Værelserne har moderne og lækre senge og nye badeværelser, minibar og mulighed for at lave kaffe og te.

Faciliteter og service: Hotellet har egen strand, spa-afdeling, konferencefaciliteter, cykeludlejning, gratis wi-fi, butikspavillon med nips og som en ekstra bonus også ishus om sommeren med isvafler, softice m.m. Men det, der skal fremhæves særligt, er den intet mindre end formidable restaurant med tårnhøjt niveau i både mad og vin plus den nærværende og vidende service. Det er et ekstra plus, at mange af køkkenets råvarer kommer fra lokale gårde, godser og plantager. Her er desuden en bar med hippe mærker og opfindsomme cocktails, der vil gøre enhver bartender grøn af misundelse. Stor og indbydende morgenmadsbuffet med masser af lokale lækkerier. Gode parkeringsmuligheder.

Konklusion: Service og hjælpsomhed er ikke bare tomme ord, men tages alvorligt på Bandholm Hotel. Her er stemningsfuldt og hyggeligt og et ekstraordinært lækkert køkken. Maden i sig selv er et besøg værd, men hører man til dem, der også vil nyde en vinmenu og en cocktail i baren, er en overnatning nødvendig. Et superiordobbeltværelse i hovedbygningen koster fra 1.795 kroner, inklusive morgenmad. Værelserne i sidefløjen er ca. 700 kr. billigere. Priserne svinger lidt afhængig af tid på året, og der er også særlige pakker til favorable priser i løbet af året.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden