Kirken i Stowe, Vermont, er omgivet af det flotteste efterårsløv. Dette billede er taget 5. oktober for nogle år siden.
Foto: Gene J. Puskar/AP

Kirken i Stowe, Vermont, er omgivet af det flotteste efterårsløv. Dette billede er taget 5. oktober for nogle år siden.

Rejser

Danskere er ved at opdage det nordøstlige USA

Rejsebureau registrerer en stigende interesse for at rejse til New England i efteråret.

Rejser

Californien, New York og Florida er de områder af USA, der traditionelt tiltrækker flest danske turister, men nu begynder nogle stater i det nordøstlige hjørne af nationen i stigende grad at gøre sig gældende.

Det er New England med staterne Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island og Vermont, der begynder at få bedre fat i danske rejsende. Det er i hvert fald en tendens, som rejsebureauet USATours har registreret. De tilbyder forskellige pakkerejser til folk, der ikke ønsker at rejse helt på egen hånd.

»400 danskere har bestilt deres rejse til New England med afrejse i efterårsmånederne, hvilket svarer til 45 procent flere end på samme tidspunkt sidste år«, siger Alexander Søderberg, direktør i USATours, i en pressemeddelelse.

Denne rejselyst mod New England ligger især i oktober omkring efterårsferien, og det tyder på, at mange rejser efter et naturfænomen, der kan opleves på dette tidspunkt – ’fall foliage’, altså efterårsløvet, der får store områder til at gløde i farverne gul, rød og orange.

I USA har det nærmest karakter af folkesport at jagte det flotteste efterårsløv. Man kan aldrig være helt sikker på, hvor og hvornår man ser de flotteste farver, men det er som udgangspunkt i slutningen af september og starten af oktober. Hjemmesider og turistkontorer udarbejder prognoser på tidspunktet for det flotteste løv, men som alle andre steder er naturen i USA lunefuld og kan let vælte de bedste prognoser.

Det så man bl.a. i foråret i Washington, D.C., hvor kirsebærtræernes blomstring er en stor attraktion, der tiltrækker masser af turister. Men ekstrem vinterkulde betød, at blomstringen i år kom senere end forudset.

Sidste år kom en nationalpark i New England op på plads nr. 8 på en top-10 over de mest besøge nationalparker i USA. Great Smoky Mountains, Yellowstone og Yosemite ligger på top-3, men Acadia National Park i Maine noteres for ottendepladsen. Det meste af parken finder man på Mount Desert Island, der af National Geographic beskriver som et kludetæppe af parkområder, kyststrækninger og små maleriske byer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce