Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

’Helt ude i skoven’ er Fårup Sommerlands motto. Og det bidrager i den grad til hyggen, at man føler, at man går rundt i en skov. Hotellet er dejligt renset for reklamer, souvenirer og alt muligt bras.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Overnat på det venligste hotel i skoven

Fårup Sommerland åbnede sidste år et hotel i den ene ende af parken. Det er en sjov oplevelse for de små, og et overraskende rart sted at opholde sig for voksne.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg er så spændt, at jeg er lige ved at græde«., siger den fireårige på bagsædet, mens tvillingesøsteren tilføjer, at hun er »så spændt, at hun er ved at blive til en tennisbold«.

Forventningerne er med andre ord store til Fårup Sommerland, og den næsten utøjlelige gejst stiger yderligere, da de får at vide, at vi skal overnatte på Fårup Hotel.

Frem for at investere i nye forlystelser brugte den nordjyske forlystelsespark 55 mio. kroner på at få bygget hotellet, som åbnede til sidste års sæson. Daværende direktør i parken, Søren Kragelund, havde haft drømmen om et hotel midt i parken siden 1989, hvor han sammen med daværende bestyrelsesformand, Ole Mølgaard, skitserede på en serviet i en hotelbar i USA, hvordan de mente, det skulle se ud.

Det var ud fra amerikansk forbillede, hvor man ofte kan bo i forlystelsesparker. Det er en oplagt måde at få gæsterne til at blive i længere tid og til at tiltrække nye besøgende. Hotellet er da heller ikke et kongreshotel, men et rent familieovernatningssted.

Beliggenhed og indretning:

Fårup Hotel leder tankerne hen på en svensk bjælkehytte med sit nordiske snit i træ og malet i farverne rød og hvid. Ud over bagsædeholdets udbrud af begejstring er der helt stille, da vi ankommer, og et af hotellets (samt parkens) store forcer er, at det ligger i skoven. Hotellet ligger lidt væk fra parkens hovedindgang, så man slipper for store parkeringspladser og menneskemylder, men kan parkere bilen lige ved hotellet og gå ind i parken derfra.

Skovtemaet trækkes ind i hotellet, og det er godt tænkt. Her er bløde grønne nuancer på væggene, og i receptionsområdet er brugt rå birkestammer som rumdelere til loungen. Fuglehuse på væggen, brænde i reolen i loungeområdet, og store bambustræer på hotellets gange bidrager til den stemning.

Ud over restaurant og loungeområde, der har spil, bøger og andre legesager, samt indendørs og udendørs legeplads, har hotellet 51 værelser, som alle enten har altan eller lille terrasse og plads til mellem fire og seks personer.

Faciliteter:

Politiken var indlogeret i et familieværelse i stueetagen med plads til fire personer. Værelset havde desuden en lille terrasse og vendte mod parken og en fin sø. Vi havde udsigt til forlystelserne Falken og Orkanen og et hyggeligt baggrundstæppe af frydefulde hvin fra rutsjebanefolket.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det lille skovhus blev straks til legebase, og der var stor glæde over at opdage den lille læselampe på hver etage. Loungen har masser af bøger, og vi lånte et par stykker til at slutte dagen af med.

Værelset har en stor dobbeltseng og ved siden af den en køjeseng, der er bygget som et træhus og med trapper op til ’første sal’. Huset blev straks indtaget af de to børn, som ikke kun brugte det som seng, men også som legebase.

Toilettet er rummeligt og med brusekabine og masser af håndklæder, og generelt fremstår alt som nyt, rent og uden slid. Også på værelset er skovtemaet gennemgående med bl.a. grønne puder og gardiner og fuglekasser på væggene. Det er enkelt og fremstår hyggeligt og ikke kønsløst, som mange hotelværelser.

Service og konklusion: Hotellets eneste restaurant er en buffet, hvilket sjældent er det mest spændende, men fungerer godt til små børns maver, fordi der ikke er ventetid på maden. Buffeten har både voksen- og børnevenlige retter med flere slags fisk, kød, lækre salater og kartofler, lasagne og pasta til de små, samt små desserter til den søde tand. Morgenmadsbuffeten har alt det, der skal være, og kvaliteten er i orden, men det er heller ikke mere end det.

Det, der dog bør fremhæves allermest, og som gør både hotellet og Fårup Sommerland til en park i verdensklasse, er medarbejderne. Parken udmærker sig på service og har et ’akademi’, hvor også ansatte hos f.eks. ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank har været på kursus i at optimere service.

Nøj, hvor var der mange i servicefaget og turistbranchen herhjemme, som kunne trænge til en tur til Nordjylland. Her er ikke blot smil, hjælpsomhed og en generel opmærksomhed på gæsternes behov, men medarbejderne ligner nogen, der synes, det er sjovt at arbejde med børn.

»Kan I lide maden, piger?«, spørger tjenerne i restauranten for eksempel og kommer flere gange under middagen for at tale med børnene. Samme service gør sig gældende i parken på et niveau, jeg aldrig før har oplevet herhjemme. Oplevelsen blev rammet meget godt ind af det ene barn, da vi tjekkede ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg kunne ønske, jeg boede her«.

Et værelse, som det Politiken boede i, koster 3.200 kroner, for to voksne og to børn inkl. morgenmad samt to dages adgang til parken. Et tilsvarende værelse, men med udsigt til skoven koster 3.000 kroner. Værelserne koster lidt mindre i lavsæson.

Politiken var inviteret af Fårup Sommerland

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden