Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
14 millioner rejsende gik gennem Københavns Lufthavne i første halvår af 2017. (arkivfoto)
Foto: Asger Ryø Borberg

14 millioner rejsende gik gennem Københavns Lufthavne i første halvår af 2017. (arkivfoto)

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Lufthavne skeler dystert mod fremtiden

14 millioner rejsende fik gennem Københavns Lufthavne i første halvår af 2017, men store investeringer og regulering lurer.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Lufthavne øgede omsætningen og resultatet marginalt i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Ny paskontrol og regulering kaster dog en skygge over fremtiden.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

»Københavns Lufthavn er kommet godt fra start. Oven på rekordåret i 2016 viser første halvår af 2017 en pæn vækst i antallet af rejsende i lufthavnen og en positiv udvikling i rutenetværket.

»Med 14,0 millioner rejsende var der således 2,3 procent flere rejsende gennem lufthavnen, hvilket er i tråd med lufthavnens forventninger«, skriver lufthavnen i sit regnskab.

Samlet omsatte Københavns Lufthavne for 2,1 milliarder kroner i første halvår 2017. Det er en spids over samme periode sidste år. Efter skat steg resultatet med 11 millioner kroner til 576 millioner kroner i året.

Det sket i et halvår, hvor lufthavnen har investeret 653,5 millioner kroner i udvidelser. I januar blev opførelsen af en ny Finger E sat i gang. Første fase af byggeriet forventes at være færdigt i 2019, hvor der vil være syv nye gates, bl.a. til de største widebody-fly.

Derudover blev udvidelsen af Terminal 2 sat i gang. Denne udvidelse vil fordoble arealet i den travleste del af lufthavnen, bl.a. med større gang- og flowarealer samt nye tilbud til de rejsende. Udvidelsen af den centrale sikkerhedskontrol forventes færdiggjort inden årets udgang.

»Vi har de senere år investeret mere end DKK 1 mia. årligt i at udvide og udvikle lufthavnen. Det er en væsentlig del af vores udvidelsesplan, Expanding CPH, som vi ønsker skal gøre lufthavnen i stand til at håndtere 40 millioner passagerer om året. Som følge af væksten de sidste par år har vi besluttet at øge investeringsniveauet yderligere i år«, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S, i en pressemeddelelse.

Alt er dog ikke rosenrødt for lufthavnen. Nye krav til paskontrol af millioner flere passagerer vil koste 700 millioner kroner frem mod 2019.

Og så luftede regeringen en ny luftfartsstrategi, der kan koste lufthavnen dyrt. Strategien består delvist i at mindske de takster, flyselskaber skal betale til lufthavnen.

»Det er muligt at de foreslåede ændringer kan få væsentlig negativ indvirkning på lufthavnens strategi, forretning og økonomi. Lufthavnen vil gennemgå sin forretningsmodel og strategi i lyset af den foreslåede ændrede regulering. Lufthavnen vil særligt blive nødt til at revurdere sin investeringsplan og finansiering«, skriver Københavns Lufthavne.

ritzau/tik

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden