En spadseretur gennem Pulau Ubin i Singapore er som at vandre en tur tilbage i tiden, som byen så ud for 70-80 år siden.
Foto: redpolkadot

En spadseretur gennem Pulau Ubin i Singapore er som at vandre en tur tilbage i tiden, som byen så ud for 70-80 år siden.

Rejser

Min by: Her er Singapores mest autentiske oplevelse

Eileen Ng er malaysier, men har været bosat i Singapore i knap to år og arbejder som korrespondent for avisen Today. Hun deler sine favoritoplevelser til byen, hvis du kun har en dag til rådighed.

Rejser

1. Gardens by the Bay

»Haverne er absolut toppen af min liste. Det er gratis at besøge haverne med deres berømte kæmpetræer, Supertree Grove. I løbet af dagen kan man se slyngplanter og vækster på de gigantiske strukturer, og om natten er de smukt belyst.

Der er entré til Garden Dome og Cloud Forest – airconditionerede haver med forskellige temaer hver måned – men de er prisen værd. Tro mig!«.

18 Marina Gardens Drive

gardensbythebay.com.sg/en.html

2. Clarke Quay og Boat Quay

»Det gamle havneområde er omdannet til barer, restauranter, cafeer og er et favoritområde både for singaporeanere og udlændinge på bar- og klubcrawl.

De ligger langs Singapore-floden, så gæsterne har en smuk udsigt, mens de nyder deres mad og drikke«.

visitsingapore.com

3. MacRitchie Reservoir Park

»For naturelskere og hikere passer den smukke park til alle fitnessniveauer. Højdepunktet for mig er HSBC Treetop Walk – en 250 meter lang hængebro mellem MacRitchies to højeste punkter.

På broens højeste sted er man 25 meter eller syv etager over jorden med en overvældende udsigt hele vejen rundt. MacRitchie er også løbernes favorit, og ruterne er tydeligt markeret, så man ikke farer vild«.

Lornie Road

nparks.gov.sg

Den 250 meter lange hængebro er et must try for naturelskere.
Foto: Walter Lim

Den 250 meter lange hængebro er et must try for naturelskere.

4. Newton Food Centre

»Hvordan kan nogen besøge Singapore uden at smage på byens mad som chilikrabber, østersomeletter og satay – krydret kød grillet på spid, som spises med peanutbuttersauce? Jeg tager altid besøgende venner med til Newton, så de kan nyde den udendørs gadesælgeratmosfære. Mere autentisk bliver det ikke«.

eatbook.sg/newton-food-centre

500 Clemenceau Avenue North

Prøv den autentiske mad på Newton Food Centre, anbefaler Eileen Ng.
Foto: Nick Gray

Prøv den autentiske mad på Newton Food Centre, anbefaler Eileen Ng.

5. Asian Civilisation Museum

»For kulturnyderne anbefaler jeg Asian Civilisation Museum, som er helliget bevarelsen af Asiens kultur. Museet har en stor samling asiatisk keramik og en storslået udstilling af porcelæn fra Tang-dynastiet, som blev fundet i et skibsvrag ud for Belitung-øen i Indonesien i 1998.

Museet er placeret langs Singapore-floden, som også giver mulighed for en skøn spadseretur, lige over for det ikoniske Fullerton Hotel, hvor man kan nyde high tea efter en dag på museet«.

1 Empress Place

fullertonhotels.com

acm.org.sg

6. Pulau Ubin

»Pulau Ubin er en ø øst for Singapore og betragtes af mange som den største kampong eller landsby i Singapore. En spadseretur gennem Pulau Ubin er som at vandre en tur tilbage i tiden, som Singapore så ud for 70 eller 80 år siden. Øen har også cykelruter, så besøgende kan cykle rundt på øen.

Naturelskere bør tjekke Chek Jawa Wetland, som er fyldt med vilde dyr og mangrover«.

Det koster tre Singapore-dollars (14 kroner) at sejle til Pulau Ubin.

nparks.gov.sg

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce